Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ключові елементи бізнес-плану: як привернути увагу потенційних інвесторів

План має бути конкретним, реалістичним і зрозумілим, а також він має адаптуватися до змін в ринкових умовах

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кожен розділ бізнес-плану повинен містити відповідну інформацію

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ефективний бізнес-план – один із ключових складових успішної заявки на фінансову підтримку. Він має бути детальним та переконливим. Лише тоді ви зможете показати основні переваги вашого проєкту. Є кілька порад, які допоможуть написати успішний бізнес-план і отримати грант.

Про це розповідає грант-менеджер та інвестиційний консультант Микола Грицай.

Вивчення актуальних грантових програм. Ознайомтеся з вимогами, критеріями відбору та обмеженнями, що стосуються грантових програм. Після цього оберіть ту програму, яка на вашу думку найкраще підходить для вашого проєкту.

Розуміння цілей грантової програми. Кожна грантова програма має свою специфіку та основні цілі на які планується виділяти кошти. Вивчіть її, й після цього ви зможете модернізувати свій бізнес-план відповідно до вимог грантової програми.

Опис продукту. Опишіть основні характеристики, функції та переваги вашого продукту або послуги. Покажіть потенційному грантодавцю те, чому кошти повинні бути виділені саме вам.

Визначення, в чому головна особливість вашого проєкту та яка його кінцева ціль. Завдяки цьому ви продемонструєте його унікальність та цінність.

Чіткість та структурованість. Кожен розділ бізнес-плану повинен містити відповідну інформацію, бути лаконічним і зрозумілим.

Опис своєї організації. Зробіть короткий огляд вашої компанії, включаючи її місію, цінності та досягнення, а також свою команду.

Розробка реалістичного плану дій реалізації вашого проєкту. Викладіть послідовність кроків, які необхідні для його реалізації, а також зазначте терміни виконання.

Соціальний вплив вашого проєкту. Вкажіть, як ваша діяльність впливає на соціальну сферу і сприяє розвитку громади в цілому.

Фінансові показники. У вашому бізнес-плані мають бути прогнозовані доходи та витрати.

Ефективна презентація. Так ви зацікавите та переконаєте грантодавця у важливості вашого проєкту, покажете його потенціал, а також привабливість для інвестування.

Важливо, щоб бізнес-план був конкретним, реалістичним і зрозумілим, а також він має адаптуватися до змін в ринкових умовах та стратегіях компанії.

Аби скласти хороший бізнес-план, ви можете скористатися шаблонами та онлайн-ресурсами, які надають інструкції та поради з кожного етапу. Також можна звернутися до консультантів з бізнес-планування, які допоможуть створити професійний та ефективний план.

Раніше ми розповідали, що треба знати про інвестування початківцям. Також дізнавайтеся про найпопулярніші способи отримання пасивного доходу. Ще ми розповідали про те, куди вкласти 1 000 гривень та отримати прибуток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.