Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ілон Маск таки купить Twitter на невигідних умовах: скільки переплатить мільярдер

Суд встановив дату, до якої бізнесмен повинен завершити угоду по придбанню соцмережі

Фото: Reuters, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск купує Twitter

Фото: Reuters, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск, який нещодавно запропонував викупити Twitter за 44 млрд доларів, зможе зробити це уже до кінця жовтня.

Про це повідомляє Reuters.

Так, суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти бізнесмена напередодні чергових слухань у цій справі.

Як зазначає агентство, таке рішення усунуло загрозу того, що цього тижня під присягою Маску доведеться давати свідчення щодо своїх заяв про те, що Twitter шахрайським шляхом ввів його в оману.

Водночас, суд зобов'язав Маска закрити угоду з покупки соцмережі до 17:00 28 жовтня. В іншому випадку судовий розгляд буде призначений на листопад.

"Ми з нетерпінням чекаємо закриття транзакції за ціною 54,20 доларів за акцію до 28 жовтня", – йдеться в заяві Twitter.

У суді 6 жовтня Маск заявив, що банки працюють спільно, щоб профінансувати угоду, але йому потрібно більше часу.

Що відомо про позов Twitter до Маска

Як відомо, у квітні Маск затвердив угоду про покупку Twitter. Однак згодом він вирішив відмовитися від цієї угоди. За словами мільярдера, компанія не представила йому дані, які він просив. У Twitter визнали відмову надуманою і зажадали суд зобов’язати Маска завершити купівлю. Бізнесмен виступив із зустрічним позовом.

5 жовтня Маск заявив, що знову готовий купити компанію за 44 млрд доларів, тобто за ту ціну, про яку домовилися навесні. Таким чином Маск планує завершити операцію з купівлі компанії за ціною 54 долари за акцію. У той же час зараз акції Twitter торгуються близько 49 доларів за одну з них, а ринкова капіталізація компанії становить приблизно 36,7 млрд доларів.

Тобто Маск не боротиметься за зміни умов угоди і заплатить на 7 млрд доларів більше, ніж якби він купував компанію за актуальною ціною на сьогоднішній день.

Додатково зазначимо, що ще 5 квітня Ілон Маск купив 9,2% акцій Twitter та увійшов до ради директорів компанії.

Раніше ми писали, на скільки впали акції Маска після того, як він 3 жовтня опублікував своє бачення "умов" завершення війни в Україні.

Також ми розповідали, чим заробляє Ілон Маск та як йому вдалося очолити рейтинг найбагатших людей на планеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.