Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Хакери вкрали рекордну суму криптовалюти – хто створив найбільші кібератаки

Шахраї використовували цілу низку тактик, що дозволило їм забрати чималу суму грошей

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Шахраї вкрали рекордні суми

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Минулий рік був найгіршим для криптовалюти. Все через постійні пограбування. Хакери на чолі зі зловмисниками, повʼязаними з Північною Кореєю, вкрали цілих 3,8 млрд доларів.

Про це повідомила аналітична компанія з блокчейну Chainalysis, пише Reuters.

Найбільша активність хакерів була з березня по жовтень. Лише в останньому місяці шляхом 32 окремих атак злочинці вкрали 775,7 млн доларів.

Хакери, повʼязані з Північною Кореєю, зокрема, кіберзлочинний синдикат Lazarus Group, були найбільш активними. Минулого року лише вони викрали близько 1,7 млрд доларів.

"У 2022 році вони побили власні рекорди з крадіжки", — йдеться в повідомленні.

Країна не згодна зі звинуваченнями

Північна Корея відкинула звинувачення у кібератаках. За даними групи експертів, які стежать за санкціями ООН, Північна Корея все більше покладається на хакерські атаки для фінансування своїх ракетних та ядерно-збройових програм, а особливо у звʼязку з тим, що публічно заявлена торгівля скоротилася через санкції та карантин COVID- 19.

"Не буде перебільшенням сказати, що злом криптовалюти – це значна частина економіки країни", — сказали у Chainalysis.

Минулого року зафіксували рекордну кількість криптовалютних транзакцій. Всі вони були повʼязані з незаконною діяльністю. Загалом ці транзакції досягли 20,1 млрд доларів.

Шахраї використовували цілу низку тактик. Заступниця радника з національної безпеки США з кібербезпеки та нових технологій Енн Нойбергер, заявила, що гроші, які вкрали за допомогою хакерських атак, становлять приблизно одну третину фінансування програм розробки озброєнь Пхеньяну.

Що чекає на біткоїн у 2023 році

Раніше ми вже писали про те, що у Standard Chartered допускають, що може статися сильне падіння вартості акцій найбільших технологічних компаній світу. Це навіть може за своєю силою перевершити обвал 2022 року. Тому варто розуміти, що таке майбутнє матиме та має вже зараз значний тиск на курс криптовалют. Все через те, що ринок не зможе швидко оговтатися від таких гучних банкрутств.

Представники ринку прогнозують біткоїну різне майбутнє. Хтось запевняє, що зовсім скоро він просяде, а хтось, навпаки, впевнений у тому, що ця крипта коштуватиме досить дорого. Однак передбачити точний курс біткоїна на цілий рік неможливо. Але необхідно оцінювати всі події та розуміти, що інвестувати у такий тип активів варто лише, усвідомлюючи всі ризики.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як можна розраховуватися криптовалютою в Україні. Також ми розповідали, як правильно та безпечно купити криптовалюту в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.