Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цифра вражає: у засновника криптобіржі-банкрута FTX конфіскували чималу суму

Підприємця звинувачують у крадіжці мільярдів доларів у клієнтів біржі для виплати боргів

Фото: pexels, hashtelegraph.com. Колаж: Pro Гроші

Бенкман-Фрід знаходиться під домашнім арештом

Фото: pexels, hashtelegraph.com. Колаж: Pro Гроші

У засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда конфіскували майже 700 млн доларів. Федеральна прокуратура США наклала арешт на активи. В основному це були акції Robinhood.

Про це пише Reuters.

Що відомо

Бенкман-Фрід звинувачують у крадіжці мільярдів доларів у клієнтів FTX для виплати боргів. Однак чоловік не визнав себе винним у звинуваченнях у шахрайстві. Та попри це він має постати перед судом у жовтні.

Про арешт акцій Robinhood було вже відомо раніше, але в п'ятницю зʼявився повний список заарештованих активів. Також там було вказано й про готівку, яка зберігається в різних банках, і активи, депоновані на криптобіржі Binance.

Останній арешт активів стався у четвер. Тоді прокуратура конфіскувала 94,5 млн доларів готівкою з рахунку в Silvergate Bank, який був пов'язаний із FTX Digital Markets, дочірньою компанією FTX на Багамах.

Де наразі підприємець

30-річний Бенкман-Фрід в цей час знаходиться під домашнім арештом у будинку його батьків у Каліфорнії. Він підписав заставу на 250 мільйонів доларів.

Новому керівництву FTX, включаючи експерта з реструктуризації Джона Дж. Рея III, вдалося відстежити активи на мільярди доларів, пов'язані з крипто-імперією, у рамках процедури банкрутства.

Що чекає на біткоїн у 2023 році

Раніше ми вже писали про те, що У Standard Chartered допускають, що може статися сильне падіння вартості акцій найбільших технологічних компаній світу. Це навіть може за своєю силою може перевершити обвал 2022 року, про який ми вже розповідали. Тому варто розуміти, що таке майбутнє матиме та має вже зараз значний тиск на курс криптовалют. Все через те, що ринок не зможе швидко оговтатися від таких гучних банкрутств.

Наприклад, за прогнозом Fairlead Strategies LLC, цього року цілком можливе просідання біткоїна нижче позначки $14 тисяч за монету. Інвестор-ветеран Марк Мобіус очікує взагалі $10 тисяч за монету. Ще песимістичніше на перспективи монети дивляться аналітики Standard Chartered. Вони вважають, що обвал буде до $5 тисяч.

Однак все ж таки деякі представники ринку з цим незгодні. Наприклад інвестор та засновник венчурної компанії Draper Associates Тім Дрейпер. Він впевнений, що вже до середини 2023 року ціна першої криптовалюти сягне $250 тисяч за монету.

Більшість людей повинні зрозуміти, що передбачити точний курс біткоїна на цілий рік неможливо. Але необхідно оцінювати всі події та розуміти, що інвестувати у такий тип активів варто лише, усвідомлюючи всі ризики.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як можна розраховуватися криптовалютою в Україні. Також ми розповідали, як правильно та безпечно купити криптовалюту в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.