Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як правильно та безпечно купити криптовалюту в Україні – інструкція

Найлегший та безпечний спосіб купівлі й продажу криптовалюти – через біржі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як правильно купити криптовалюту в Україні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні досить активно працює ринок криптовалют, який особливо пожвавився після початку повномасштабного вторгнення Росії. Біженці масово використовували можливості купівлі, щоб вивести фінанси з України, тож Національному банку довелося ввести обмеження — заборонити купувати коїни за гривні. Також є ліміт покупки за іноземну валюту.

Проте не варто засмучуватись, оскільки існують способи легальної ринкової взаємодії, які дозволяють, хоч і не повністю, але обійти обмеження. Мова про реєстрацію на біржах, де дозволено здійснювати фінансові операції напряму з дебетової чи кредитної картки Visa або MasterCard. І взагалі – це найбільш безпечна процедура, яка вбереже від шахрайських махінацій.

Сайт Pro Гроші дає детальну інструкцію, як правильно купувати криптовалюту в Україні.

Як торгувати на біржах

Спочатку варто визначитися, послугами якої біржі скористатися. В Україні можна співпрацювати з кількома сервісами, які зарекомендували себе як надійні гравці. Зокрема мова про такі біржі як Binance, Best Change, Kuna, CEX, CoinMama. Швидше за все, початківцям знайома перша назва, оскільки Binance є однією з найбільших бірж у світі. А розібратися в налаштуваннях і почати операції дуже легко.

Єдине, що може зупиняти – необхідність зареєструватися та пройти верифікацію облікового запису. Але зручність полягає в автоматичному створені всіх необхідних гаманців для зберігання криптовалюти, навіть не дуже популярної. Отож, найпростішим способом купити чи продати коїни є P2P-торгівля на біржі.

Інструкція, як працює P2P-торгівля

Загалом алгоритм більш-менш схожий на різних біржах, тож головне — зрозуміти схему роботи з системою та перенести її на будь-яку платформу за вибором. Розберемося, як працює P2P-торгівля на Binance. Як уже зазначалося, спочатку варто пройти реєстрацію та верифікувати дані, що відкриє більше можливостей для проведення операцій.

На головній сторінці виберіть у верхньому меню розділ "Торгівля" та перейдіть на сторінку P2P. Відкриється великий ринок, де можна обрати необхідну криптовалюту, а також знайти трейдера, в якого плануєте купити коїни. Наприклад, клацніть на найбільш затребувану сьогодні Bitcoin (BTC). Також не забудьте вибрати валюту, якою будете розплачуватися (гривнями чи іноземною валютою).

З’явиться список таких же користувачів сайту, які пропонують власні біткоїни. Перегляньте всі пропозиції та зупиніться на одній з найкращими для вас умовами (ними можуть бути ліміти витрат, рейтинг, ціна тощо). Потім натисніть кнопку "Купити", введіть у поле суму BTC (в полі нижче з’явиться сума коштів, які доведеться витратити на покупку).

Далі лише треба підтвердити угоду в банківському додатку. Як тільки кошти зарахуються на гаманець продавця, на ваш віртуальний гаманець прийдуть куплені біткоїни. Отож, як видно, цей спосіб дійсно простий та швидкий, що особливо сподобається трейдерам-початківцям, не знайомим з усіма підводними каменями ринку.

До речі, в Україні можна придбати криптовалюту за готівку. Для цього варто скористатися криптоматами, які розташовані в деяких містах держави. Щоб знайти один поблизу себе, спробуйте відвідати сайт Coinatmradar, який надасть інформацію про криптомати поблизу вашого розташування.

Раніше сайт Pro Гроші писав про нову програму від Mastercard для криптовалюти. Також ми повідомляли, яка криптовалюта у 2022 році зробить вас багатим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.