Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Довіри до Укрпошти більше немає? На що поскаржилися клієнти

Українці незадоволені якістю обслуговування пошти, адже вони не можуть бути впевненими, що зможуть отримати свою посилку

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Укрпошти поскаржився на втрату міжнародної посилки

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Зникнення міжнародних посилок – це доволі актуальна проблема, з якою стикаються безліч клієнтів поштових операторів. Одна з недавніх скарг на цю тему надійшла компанії "Укрпошта". У своєму зверненні клієнт висловив незадоволення безпекою та якістю обслуговування перевізника.

Скарга з'явилася на сторінці Укрпошти у Facebook.

В коментарі до допису чоловік повідомив, що посилка не доїхала до отримувача. Клієнт, який замовив посилку, вказав, що вартість відправлення була приблизно $50. Наразі найбільше занепокоєння викликає той факт, що, за словами клієнта, посилка є в системі, але фізично її немає.

"Я вважаю, що посилку вкрали ваші співробітники, але мені підтримка зателефонувавши повідомила, що таке може бути, що посилка трекається, але її фізично немає. Поясніть ще раз, як таке може бути, якщо її "пікають" сканером майже на кожному кроці переміщення, але відправлення немає", — написав клієнт.

Чоловік сподівається, що Укрпошта проведе розслідування за його запитом. Крім того, він порекомендував уважніше стежити за посилками та працівниками, щоб таких випадків ставало все менше.

Як відреагували представники Укрпошти на скаргу клієнта

Працівники пошти підтвердили, що посилка надійшла до України та була направлена за призначенням. Проте до відділення Укрпошти вона не надійшла та наразі невідомо, де вона. В повідомлені зазначено, що до моменту вручення посилку отримувачу пошта несе відповідальність виключно перед відправником.

Щодо компенсації коштів, то клієнту порекомендували вирішити це безпосередньо з відправником. Представник Укрпошти написав, що вони готові надати офіційний документ, який підтверджує, що відправлення не було вручено.

Зазначається, що відшкодування збитків внаслідок ненадання або неналежного надання послуг з пересилання реєстрованого міжнародного поштового відправлення виплачується адресату в Україні за умови, якщо відправник відмовився від своїх прав на користь відправлення і повідомив про це в письмовому вигляді призначеному оператору поштового зв'язку країни подання.

Як знайти міжнародне відправлення

Укрпошта пропонує зручний сервіс відстеження та розшуку міжнародних відправлень. Для перевірки статусу доставки реєстрованого поштового відправлення вам потрібно звернутися до оператора поштового відділення з заявою про розшук. Це може бути зроблено як відправником, так і отримувачем. Також є можливість подати заяву про розшук онлайн на сайті Укрпошти.

При поданні заяви на розшук важливо вказати вид та категорію відправлення, а також його номер для ідентифікації в системі. Місце та дата прийняття відправлення також є важливою інформацією. А ще потрібно додати оригінал або копію розрахункового документа про прийняття відправлення до пересилання, що підтвердить факт передачі його в поштове відділення.

Раніше ми повідомляли, з якою проблемою зіткнулися клієнти Укрпошти. Також ми писали, що пошта випустила нову благодійну марку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.