Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для українців запустили нову торговельну платформу – де тепер можна продавати

Платформа дозволить українцям офіційно відкривати власні магазини та продавати товари за кордон – у Європу, Азію, Америку

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Онлайн-платформу Etsy Payments запустили для українців

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні запустили онлайн-платформу Etsy Payments – власний платіжний інтерфейс для використання одного з найбільших маркетплейсів у світі. Раніше українці не могли офіційно торгувати, відкриваючи власні магазини на Etsy. Але тепер обмеження зняли.

Деталі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На Etsy можна продавати handmade-вироби, вінтажні речі, крафтову продукцію тощо. Сервіс об’єднує понад 90 мільйонів користувачів по всьому світу. Тестування онлайн-платформи розпочали влітку 2023 року, одночасно з цим бета запрацювала в Японії, Таїланді та Перу.

Завдяки запуску наші громадяни матимуть змогу виставляти на продаж вироби і здійснювати торгові операції з покупцями за кордоном. Тобто реалізувати товари споживачам у Сполучених Штатах Америки, Європі, Азії.

"У березні 2022 року Etsy надіслав листа всім своїм покупцям із мануалом, як підтримати українських продавців. Запуск Etsy Payments – це важлива частина системної роботи Мінцифри з масштабування участі українців в екосистемі міжнародного e-commerce", – уточнив Михайло Федоров.

Користуючись платформою, продавці матимуть доступ до системи захисту Etsy Purchase Protection і зможуть звертатися до цілодобової підтримки за необхідності. Плюс українці керуватимуть фінансовою інформацією свого магазину онлайн.

 | Фото: Скріншот
 | Фото: Скріншот
 | Фото: Скріншот
 | Фото: Скріншот
 | Фото: Скріншот
 | Фото: Скріншот

Товари, які продають на Etsy

Фото: Скріншот

Товари, які продають на Etsy

Фото: Скріншот

Товари, які продають на Etsy

Фото: Скріншот

Товари, які продають на Etsy

Фото: Скріншот

Товари, які продають на Etsy

Фото: Скріншот

Товари, які продають на Etsy

Фото: Скріншот

Що українцям треба знати про Etsy

Платформа спеціалізується на продажу продукції ручної роботи, а також унікального антикваріату. Її заснували в далекому 2005 році, але відтоді сервіс став одним із найбільших і найпопулярніших для купівлі/продажу мистецтва, рукоділля та виробів із сировини.

Щоб розпочати роботу на Etsy, необхідно створити обліковий запис як продавець чи покупець. Далі підприємці повинні зареєструвати власний магазин, додавши детальну інформацію щодо власника і товарів, а також підкріпити відомості фотографіями і цінами. Важливо створювати якісні знімки та писати докладний опис, щоб зацікавити відвідувачів.

Далі справа за покупцями. Люди можуть переглядати товари, шукати їх за категоріями, оплачувати замовлення за допомогою різних методів, наприклад, PayPal. А після отримання виробу часто залишають відгуки і ставлять оцінки магазину, що сприяє покращенню репутації, збільшує довіру нових клієнтів.

Зауважимо, Etsy забирає комісію з продажу виробів, а ставки відрізняються залежно від умов і видів обслуговування. Плюс сервіс допомагає з доставкою замовлень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яке правило часто порушують продавці у магазинах. Також ми повідомляли, що бренд одягу H&M знову відкриє магазини в Україні та розповідали, коли це станеться.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.