Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бренд одягу H&M знову відкриє магазини в Україні: коли це станеться

Відома шведська компанія має намір знову відкрити частину торгових точок вже найближчим часом

Фото: Unsplash, H&M/Facebook. Колаж: Pro Гроші

H&M Group планує відкрити частину магазинів в Україні

Фото: Unsplash, H&M/Facebook. Колаж: Pro Гроші

З початку повномасштабного вторгнення багато брендів закрили свої магазини в Україні. Дехто вже повернувся на ринок у містах, де відносно безпечно продовжувати діяльність. Невдовзі до переліку приєднається бренд одягу та косметики зі Швеції H&M (Hennes & Mauritz).

Про це повідомило представництво компанії на сторінці у Facebook.

Шведський ритейлер звернувся до українців та анонсував відкриття частини торгових точок. Наразі невідомі точна дата відновлення роботи (окрім місяця – листопад) та локації, але компанія обіцяла сповістити клієнтів щодо деталей повернення на український ринок пізніше.

"H&M Group перебуває у тісному діалозі з партнерами та представниками влади й планує поступово відновити роботу магазинів з листопада 2023 року. Ми підтримуємо контакт з місцевими зацікавленими сторонами щодо того, як найкраще підтримати країну та місцеві громади у процесі їх відновлення", – зазначив ритейлер.

І додав, що найбільшим пріоритетом для компанії є безпека колег і клієнтів, саме тому відбудеться не повноцінне відновлення діяльності, а часткове. До всього, бренд має намір співпрацювати з організаціями на місцях і брати участь у програмах допомоги, слідкуючи за розвитком подій в Україні.

Зауважимо, що H&M Group раніше передала пожертвування у розмірі 1,5 мільйона євро Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців і UNICEF з огляду на великі гуманітарні потреби. Ці кошти мали піти на надання необхідної допомоги, включно із захистом, забезпеченням житла та основних потреб, медичною і психосоціальною підтримкою дітей і всіх постраждалих від війни.

Компанії розривають контракти зі спонсорами війни

Раніше ми повідомляли, що 23 серпня Prime Group зробила заяву щодо припинення співпраці з багатьма постійними клієнтами, які продовжують вести бізнес на території Росії. Йдеться про надання транспортних, фінансових, юридичних, експедиційних, технічно-обслуговуючих послуг, а також забезпечення паливно-мастильними матеріалами.

Як зазначив генеральний директор Дмитро Льоушкін на особистій сторінці в Facebook, "не можна купувати пікапи й амуніцію для фронту й одночасно перевозити вантажі та заправляти техніку компаній, які не вийшли з рашки й своїми податками там будують ракети, які по нас летять".

Мова про таких бізнес-гігантів ринку:

  • PepsiCo;
  • Metro;
  • Nestle;
  • Unilever;
  • Raiffeisen Bank International;
  • Leroy Merlin;
  • Auchan;
  • OTP Bank та ін.

Раніше про припинення співпраці з десятками компаній також повідомило представництво Work.ua. Там звернулися до українських компаній із заохоченням долучитися до бойкоту і розірвати контракти з усіма фірмами, що досі працюють у РФ і сплачують податки до державного бюджету.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відомий японський ритейлер одягу йде з Росії. Також ми повідомляли, що мережа закладів Domino's нарешті вирішила, що робити з бізнесом у РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.