Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виділять 130 000 грн допомоги: хто у списку претендентів

Пріоритет будуть надавати українцям, які втратили джерело доходу і стали внутрішньо переміщеними особами після 24 лютого 2022 року

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Для ВПО запустили нову програму фінансової підтримки

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

В Україні запустили нову мікрогрантову програму від Helvetas Swiss Intercooperation для ВПО, які постраждали від війни. Метою проєкту є забезпечити підтримку підприємницької активності та фінансово допомогти людям розпочати або відновити власну справу.

Про це йдеться на офіційному сайті Мінреінтеграції.

Кошти доступні мешканцям (самозайнятим особам і ФОПам) лише двох областей України – Дніпропетровської та Харківської. Причому окремо діє напрямок підтримки бізнесу, який функціонує в Салтівському районі Харкова. Пріоритет надання фінансування матимуть заявники, які:

  • втратили джерела регулярного доходу;
  • стали ВПО після початку повномасштабного вторгнення;
  • мають фінансову та соціальну вразливість, зокрема, одноосібно виховують дітей, є ветеранами чи представниками національних меншин, мають інвалідність, виховують трьох і більше неповнолітніх дітей тощо.

Гранти в розмірі 130 000 грн надаватимуть для провадження підприємницької діяльності в таких сферах:

  • будівельні та ремонтні роботи, автосервіс;
  • сфера краси (перукарі, колористи, косметологи, майстри манікюру та ін.);
  • грумінг і ветеринарні послуги;
  • заклади швидкого харчування;
  • швейна справа, ремонт взуття, виготовлення ключів;
  • креативна сфера (виготовлення і продаж сувенірної продукції, фотографування та відеозйомка);
  • Digital-напрями (SMM, реклама, дизайн);
  • плодоовочівництво;
  • роздрібна торгівля та реалізація продукції в Інтернеті.

Кошти можна витрачати на закупівлю матеріалів, оплату супутніх послуг, оренду офісу, ремонтні роботи у приміщенні, зарплату співробітникам та інші потреби, необхідні для тривалої та ефективної праці. Також заборонено за грантові гроші оплачувати власні борги, податки, купувати паливо чи будувати новий об’єкт для ведення бізнесу.

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно відправити заявку до 17 вересня 2023 року.

Фінансова підтримка бізнесу в Україні

Раніше ми розповідали, що українці можуть взяти участь в акселераційній програмі "Власне" та отримати 100 000 грн на розвиток свого бізнесу. А головним призом є грант на суму 800 000 грн для найперспективнішої діяльності.

Під час конкурсу учасники програми проходитимуть онлайн-навчання із супроводом менторів, які навчатимуть маркетингових стратегій, способів залучення зовнішніх інвестицій, аналізу бізнес-моделей тощо.

Перевагу будуть надавати підприємцям, які запропонують інноваційні та унікальні рішення, матимуть мотивацію для реалізації планів і вестимуть діяльність відповідно цілям сталого розвитку. Дедлайн подачі заявок – 24 вересня 2023 року. До участі запрошують як початківців, так і досвідчених бізнесменів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які податкові зміни чекають підприємців вже з 1 жовтня. Також ми повідомляли, що ПриватБанк видасть українцям по 800 тисяч гривень і розповідали, хто може розраховувати на допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.