Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гранти розміром до 200 тисяч євро від Євросоюзу: як отримати кошти

Гранти будуть доступні українським молодіжним організаціям та ініціативам, що зареєстровані у програмі "Еразмус+"

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українцям даватимуть гранти до 200 тисяч євро на реалізацію ініціатив

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Понад рік Міністерство молоді та спорту України вело перемовини з Європейською Комісією щодо необхідності окремої програми для молодіжних ініціатив. Результати виявилися позитивними: у жовтні почнеться прийом заявок від молоді на отримання грантів.

Про це повідомив заступник міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков.

Про нові можливості стало відомо на Українському молодіжному форумі "Відновлення в єдності", який зібрав близько трьохсот представників молодіжної сфери з різних куточків України. За словами Андрія Чеснокова, розмір фінансового забезпечення для реалізації ініціатив становитиме до 200 тисяч євро.

Важливе уточнення – кошти йтимуть від програми "Еразмус+", тому для подачі заявок необхідно бути зареєстрованим у системі.

"Нам вдалося переконати Європейську Комісію надати можливість українським молодіжним організаціям, і взагалі ініціативам, які зареєстровані в системі для програми "Еразмус+", подавати вже з жовтня цього року заявки на проєкти до 200 тис. євро на розвиток цих організацій. Це великий прорив", – прокоментував подію заступник міністра.

В пріоритеті будуть проєкти з подолання наслідків війни. Також наступним кроком буде переконати партнерів у Європі створити окрему програму для українців, які виїхали за кордон. Це потрібно, щоб підтримувати зв’язок молоді з рідною державою на відстані.

Як знайти підходящий грант для заробітку

Раніше ми повідомляли, що на грантових програмах можна непогано заробити, якщо розуміти специфіку цієї системи. Новачкам у ділі потрібно починати з регіональних і локальних проєктів, долучатися до інших команд, аби набратися досвіду роботи. Лише з часом варто переходити до більш масштабних програм, слідкувати за пропозиціями від Європейського Союзу.

Загалом послідовність дій людини, яка вирішила почати заробляти на грантах, така:

  • визначити потреби та сформулювати проблеми;
  • описати актуальність та невідкладність ініціативи;
  • скласти бюджет і розпланувати кроки реалізації;
  • підготувати заявку, врахувавши вимоги організаторів;
  • встановити контакти з представниками компанії;
  • отримати кошти на реалізацію;
  • підготувати звіт, проаналізувавши діяльність, зазначивши помилки для покращення майбутньої роботи.

Важливо знати, що на розмір гранту впливає тип вашої організації. Фізичним особам зазвичай дають кошти на проведення дослідницьких робіт, вивчення якихось питань тощо. Для втілення у життя більш масштабних проєктів потрібно заздалегідь подумати про набір команди та реєстрацію юридичної особи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому багатьом підприємцям можуть відмовити у наданні грантів. Також ми повідомляли про великі гроші на малий бізнес і розповідали, які гранти доступні підприємцям-новачкам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.