Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це спростить ваше життя – в Укрпошті розкрили основні причини повернення посилок

Розуміючи основні причини повернень посилок, українці можуть вжити заходів для їх уникнення

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта може повернути посилку через певні обставини

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна переживає бум інтернет-торгівлі. Тисячі магазинів пропонують різноманітний товар і відправляють його поштою, зокрема за допомогою Укрпошти. Однак з ростом обсягів онлайн-продажів збільшується і кількість повернених посилок, що може стати проблемою для інтернет-підприємців.

В Укрпошті розповіли про основні причини повернення посилок.

Неправильна або неповна адреса

Для успішного доставлення товару важливо вказувати коректні адресні дані отримувача. Це стосується номера квартири, поверху, назви апартаментів та інших деталей. Варто пам'ятати, що поштові служби мають свої маршрути, і якщо адреса не входить до зони обслуговування або є недоступною — наприклад, це може бути закритий об'єкт, то доставити посилку не вдасться.

Закінчення терміну зберігання

Різні види відправлень мають встановлені терміни зберігання, які залежать від країни призначення. Якщо отримувач не отримає своє відправлення у відділенні зв’язку у визначений термін, то воно автоматично піде на повернення. Тому важливо не забувати періодично перевіряти актуальний статус відправлення за допомогою трекінгу.

Адресат відмовився від відправлення

Причини відмови від отримання посилки можуть бути різними. Можливо, відправлення надійшло пошкодженим або отримувач не захотів оплачувати митні нарахування. Інтернет-підприємці повинні бути готові вирішувати такі ситуації шляхом повернення грошей або надсилання нового товару.

Форс-мажорні ситуації та помилки поштового оператора чи перевізника

Продавці іноді стикаються з форс-мажорними ситуаціями та помилками поштових операторів чи перевізників, які призводять до повернення посилок. Це може бути спричинено як людським фактором, так і збоями в автоматизованому сортуванні. У таких випадках інтернет-підприємцям слід звертатися до поштових служб для розв'язання цих питань.

Укрпошта випустила нові марки

Поштовий оператор випустив благодійний блок "Зброя Перемоги. Світ з Україною". Ця ініціатива спрямована на збір коштів для закупівлі дронів українським захисникам. Придбати штемпелі можна в поштових відділеннях по Україні з 29 вересня.

Дизайн марок включає зображення різної військової техніки, наданої країнами Заходу для підтримки українських військових. Повний набір блоку (6 марок на аркуші), художню картку та конверт можна придбати за 166 грн. Номінал кожної марки складає F, що еквівалентно 23 грн, додаткові 2 грн йдуть на благодійний фонд.

Раніше ми повідомляли, які непередбачувані проблеми виникли у клієнта при відправленні посилки Укрпоштою. Також ми робили огляд найдорожчих товарів магазину Укрпошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.