Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнес РФ знецінюється: власник Київстару продає російську компанію

Телекомунікаційний холдинг Veon продає російського оператора VimpelCom місцевому топменеджменту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Veon зафіксували знецінення свого російського бізнесу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія Veon, якій належить український мобільний оператор Київстар, продає російського телеком-оператора VimpelCom (бренд Beeline).

Про це повідомляють на сайті компанії Veon.

Компанію продають за $2,1 млрд (130 млрд рублів).

Що відомо про компанію Veon

Veon – це нідерландський холдинг, який володіє брендами Beeline (у Росії, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані), Kyivstar (в Україні), Jazz (у Пакистані), Banglalink (у Бангладеш). У компанії майже 200 мільйонів абонентів у семи країнах.

Veon заснували у Москві у 2009 році. 25% акцій компанії належить Letterone Holdings російсько-ізраїльського бізнесмена Михайла Фрідмана та російського економіста Петра Авена.

Раніше Veon заявляли, що російські активи приносять холдингу більш ніж половину виторгу — понад $1 млрд.

Які послуги припиняє надавати Київстар

Київстар з 1 грудня закриває популярну послугу "Смарт-Гроші". Завдяки їй абоненти могли переказувати кошти з банківської картки на мобільний рахунок та навпаки, а також оплачувати з мобільного рахунку комунальні платежі, транспорт та інші сервіси.

У компанії зазначають, що послуга "Смарт-Гроші" перестала бути такою популярною, як раніше. Поки компанія зосереджується на тих продуктах та послугах, які необхідні абонентам.

Багато грошей зараз потребують:

  • відновлення зруйнованої інфраструктури;
  • розвиток 4G;
  • розгортання та модернізацію мережі провідного інтернету "Домашній Інтернет";
  • розвиток платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Чому разом зі світлом пропадає зв'язок

Сайт Pro гроші писав, що мобільна мережа потребує постійного живлення електрикою. Аби продовжити стабільну роботу, застосовуються додаткові ресурси. Зазвичай це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони можуть забезпечити роботу ще на 4-5 годин.

Ще один спосіб забезпечити роботу мережі – генератори. Вони дуже виручають, але їх кількість і час роботи обмежені. Тому вони зазвичай є на важливих вузлових майданчиках зв’язку та ключових базових станціях, які можуть підтримувати найбільший відсоток покриття.

"Мобільна мережа автоматично переходить на резервні джерела і продовжує працювати. Та при відключенні світла відключається і домашній Wi-Fi, тож усі клієнти, звичайно, одразу переходять на мобільний інтернет. Навіть за умов, що всі елементи мобільної мережі працюють як і раніше, мобільна мережа зазнає лавиноподібного росту навантаження, і це впливає на швидкість мобільного інтернету у кожного користувача", – кажуть у компанії Vodafon.

Батареї в середньому можуть забезпечувати роботу протягом 4-5 годин. Тобто, теоретично під час планових відключень до 4 годин проблем не має виникати.

Повторні відключення протягом дня також суттєво впливають на доступність зв’язку. Якщо акумуляторна батарея витратила свій заряд, їй потрібен тривалий час для підзарядки.

У компанії пояснюють, що, якщо за декілька годин знов відбувається відключення, батарея просто не встигає повністю зарядитись. Відповідно, під час наступного відключення базова станція з високою ймовірністю може не працювати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у якого оператора найвигідніші умови для послуги "безлімітний інтернет". Також ми розповідали, що буде з компаніями, які належать Фрідману.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.