Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найдорожчі NFT в історії – що автори змогли продати за шалені гроші (фото)

Розповідаємо, за які найбільші суми власникам NFT вдалося продати свій товар і заробити божевільні гроші на творчості

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі в історії NFT-товари, продані на аукціонах

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Завдяки популярності та попиту на NFT-активи можна розбагатіти. І багатьом власникам цифрових об’єктів, які продали свої творіння, це вдалося. Причому мова про десятки мільйони доларів, витрачених покупцями на мистецькі твори, відео, музику, віртуальні предмети в іграх та ін.

Сайт Pro Гроші зібрав інформацію про найдорожчі цифрові активи, коли-небудь реалізовані за допомогою NFT.

CryptoPunk №7523

CryptoPunks – це один із перших відомих NFT-проєктів, що являє собою колекційні твори крипто-мистецтва на блокчейні Ethereum. Лот №7523 під назвою Masked Alien ("Інопланетянин у масці") продали на аукціоні Sotheby's, коли бушувала пандемія коронавірусної інфекції. Тож не дивно, що цифрове зображення – у противірусній масці. Його купили за 11,7 млн доларів.

NFT-актив за 11,7 млн доларів
NFT-актив за 11,7 млн доларів
Фото: Sothebys

CryptoPunk №5822

Ще один символ у розширенні 24х24 пікселі від Larva Labs з відомої рідкісної колекції з прибульцями. Всього їх створили 9 штук, і 2 вже ввійшли в історію як одні з найдорожчих NFT. Цього інопланетянина продали в лютому 2022 року генеральному директору стартапу, що займається блокчейн-технологією, за 23,7 млн доларів.

NFT-актив за 23,7 млн доларів
NFT-актив за 23,7 млн доларів
Фото: Sothebys

HUMAN ONE

Це перший фізичний витвір мистецтва від Beeple. Являє собою кінетичну скульптуру людини у скафандрі, яка йде крізь історичні проміжки та змінює фонове зображення у роздільній здатності 16К протягом 24 годин. Корпус виготовлено з полірованого алюмінію, а рама – з червоного дерева. Це незмінний токен, створений лише у двох екземплярах: для нового власника і розробника. Скульптуру придбали на аукціоні Christie's за 28,9 млн доларів.

Clock

Як зрозуміло з назви, це цифровий годинник. Або точніше – динамічний таймер, який підраховує кількість днів. Його створив чоловік на ім’я Джуліан Ассанж спільно з цифровим художником Паком. В чому унікальність NFT-активу? Він рахує дні, проведені Ассанжем у британській в’язниці. Цей чоловік – відомий австралійський журналіст і телеведучий, а також засновник некомерційної організації WikiLeaks.

Його переслідували і судили за незаконне оприлюднення надсекретних даних про корупцію у владі, шпигунські скандали, військові злочини і таємниці дипломатії Сполучених Штатів Америки. Ассанж перебуває за гратами з 2019 року. Лот продали з аукціону за 52,7 млн доларів.

NFT-актив за 52,7 млн доларів
NFT-актив за 52,7 млн доларів
Фото: Christie's

Everydays: The First 5000 Days

Ще одна робота американського графічного дизайнера Майка Вінкельмана. Його NFT вже фігурував у переліку найдорожчих – скульптура людини у скафандрі. Цього разу Beeple перевершив усіх, створивши колаж зі своїх 5 тисяч ранніх робіт. Купив витвір мистецтва інвестор під псевдонімом Metakovan на аукціоні Christie’s за 69,3 млн доларів.

NFT-актив за 69,3 млн доларів
NFT-актив за 69,3 млн доларів
Фото: Christie's

Які ляльки Барбі найдорожче продали на аукціоні

З одного боку, існують серійні іграшки, доступні для більшості людей. З іншого – компанія Mattel неодноразово виставляла на всесвітньо відомі аукціони унікальних Барбі та продавала за мільйони доларів. Серед найдорожчих ляльок, коли-небудь придбаних в якості аукціонного лоту, такі:

  • Барбі "in Midnight Red" – 17 091 долар;
  • оригінальна Барбі 1959 року – 27 450 доларів;
  • Барбі до 40-річчя Mattel – 85 000 доларів;
  • Барбі та Кришталевий замок – 94 800 доларів;
  • Барбі від Стефано Кантурі – 302 500 доларів.

Всі вони відрізнялися індивідуальним дизайном, наявністю великої кількості справжніх діамантів, оригінальними аксесуарами тощо. Наприклад, Барбі від Стефано Кантурі була вдягнена у чорну вечірню сукню, а декольте прикрашало намисто з пурпурно-рожевим квадратним діамантом смарагдового огранювання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який вигляд мають найдорожчі сукні світу. Також ми повідомляли, скільки коштували найдорожчі годинники світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.