Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без Мудрика і Циганкова: ТОП-7 найдорожчих українських футболістів

Розповідаємо, за трансфер яких українських гравців топклубам Європи доведеться викласти чималу суму

Фото: Динамо, Шахтар, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Скільки коштують українські футболісти

Фото: Динамо, Шахтар, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Трансферне вікно в Україні у 2022-му через продаж Михайла Мудрика в Челсі стало найбільш сенсаційним за усю історію українського футболу. Усе через суму у 100 мільйонів євро, яку заплатить за українського футболіста один із топклубів Європи. А за кілька днів сталася ще одна знакова подія — один із найталановитіших гравців Динамо Віктор Циганков нарешті залишив клуб, перейшовши в іспанську Жирону.

Мудрик та Циганков, безсумнівно, відігравали важливу у роль у своїх клубах та й в українському футболі загалом, завдяки своєму рівню гри. Втім, в українському футболі ще достатньо гравців, за яких у майбутньому, як здається, змагатимуться європейські клуби.

Сайт Pro Гроші вирішив розповісти про найдорожчих футболістів УПЛ за версією Transfermarkt.

Ілля Забарний, Динамо Київ, 15 млн євро

Захисник київського "Динамо" став справжнім відкриттям футбольного сезону у 2020 році, при тому, що футболіст дебютував за основну команду киян у 18-річному віці.

Далі були виступи у єврокубках і дебютний виклик до національної збірної України та поїздка на Євро-2020. Подейкують, що впевнена гра захисника зацікавила деякі європейські клуби, але футбольний 2023 рік Ілля Забарний точно розпочне у Києві.

Анатолій Трубін, Шахтар Донецьк, 11 млн євро

Воротар Шахтаря достатньо швидко увірвався у дорослий футбол, закріпивши за собою місце у першій команді "гірників". А зовсім нещодавно голкіпер надвпевнено грав проти мадридського Реала у Лізі Чемпіонів, і що найприємніше — потужна гра 21-річного Трубіна допомогла збірній U-21 вийти у фінальну частину Євро-2023.

Микола Матвієнко, Шахтар Донецьк, 11 млн євро

Ще один представник донецького Шахтаря" — один із найдосвідченіших українських гравців, який демонструє стабільно високий рівень гри впродовж тривалого часу.

У складі донецького клубу грає практично усі матчі, без нього важко уявити й захист збірної України. Футболістові лише 26 років, тому цілком ймовірно, що він ще встигне поїхати підкорювати серця європейських вболівальників.

Артем Довбик, Дніпро-1, 10 млн євро

Найкращий бомбардир УПЛ, гравець, який практично самотужки тягне "Дніпро-1" до першого в історії чемпіонства. Автор того самого неймовірного голу у ворота збірної Швеції на чемпіонаті Європи. Здається, що про трансфер цього футболіста за кордон пишуть майже кожного року, але він досі захищає кольори "Дніпра-1", хоча й відверто заявляє про свої мрії грати у Європі.

Георгій Бущан, Динамо Київ, 10 млн євро

Основний голкіпер Динамо і збірної України. Його гра — запорука успіху команд, у яких він виступає. Голкіперу всього 28 років, він неодноразово натякав, що після Динамо хоче спробувати свої сили у Європі, а трансферна вартість не мала налякати потенційних покупців.

Микола Шапаренко, Динамо Київ, 9 млн євро

Півзахисник дебютував в УПЛ у 16 років, у 20 — вперше вдягнув футболку національної збірної. Між цими періодами відбувся його трансфер у Динамо, а яскрава та впевнена гра у столичному клубі дозволила стати основним і одним із найдорожчих гравців команди.

Віталій Буяльський, Динамо Київ, 8 млн євро

"Динамівець" один із найрезультативніших гравців УПЛ і лідер своєї команди, без якого важко уявити сучасне Динамо. Попри це, у збірній Україні так і не заграв, також поки не наважився на переїзд до Європи, хоча й Динамо ніколи на офіційному рівні не повідомляло, що Віталієм цікавляться іноземні клуби.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, з яких причин українські мільйонери вкладають гроші у спорт. Також ми писали, скільки зароблятиме у лондонському Челсі колишній гравець Шахтаря Михайло Мудрик.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.