Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мудрик офіційно перейшов з Шахтаря у Челсі – названа сума рекордного трансфера

Спортсмен здійснив найдорожчий в історії перехід гравця з українським паспортом в іноземний футбольний клуб

Фото: FC SHAKHTAR/Twitter, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Михайло Мудрик перейшов в "Челсі"

Фото: FC SHAKHTAR/Twitter, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лондонський "Челсі" та донецький "Шахтар" уклали рекордний трансфер в історії українського футболу та домовилися про перехід 22-річного півзахисника Михайла Мудрика в англійський клуб.

Про це повідомили у пресслужбі "Шахтаря".

Клуби узгодили всі деталі трансферу. В результаті "Шахтар" отримає за гравця 100 млн євро.

"Новий трансферний рекорд в історії "Шахтаря" та українського футболу. Півзахисник "Шахтаря" Михайло Мудрик продовжить кар’єру в одному з найсильніших клубів англійської Прем’єр-ліги – лондонському "Челсі", – йдеться в повідомленні.

Переговори щодо трансферу особисто вів президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов. Він заявив, що у нього "змішані почуття" від цієї угоди.

"Для того, щоб вигравати європейські трофеї, я повинен запрошувати таких футболістів, як Мудрик, до нашого клубу, до нашої української ліги, а не посилати їх у найкращі чемпіонати та найкращі клуби світу. Але я впевнений, що Михайло своєю швидкістю, своєю технікою, своєю ефектною та красивою грою завоює повагу, симпатію та любов усіх поціновувачів світового футболу", – сказав бізнесмен.

Михайло Мудрик – вихованець "Шахтаря". Гравець приєднався до академії "гірників" у 2016 році, а дебютував у основній команді восени 2018 року у віці 17 років. Загалом за "помаранчево-чорних" він провів 44 матчі, забив 12 голів і віддав 17 результативних передач. Разом з командою Мудрик став володарем Суперкубка України (2021). Вболівальники двічі визнавали Михайла Мудрика гравцем року "Шахтаря" (2021, 2022).

Як повідомляє Forbes Ukraine, попередній трансферний рекорд для чемпіонату України також належить "Шахтарю". У 2018-му бразилець Фред перейшов до "Манчестер Юнайтед" за 59 млн євро. А найдорожчий перехід гравця з українським паспортом належить київському "Динамо" – у 2017-му "Боруссія Дортмунд" заплатила близько €25 млн за Андрія Ярмоленка.

Forbes також повідомляє, що через війну Рінат Ахметов кілька місяців не цікавився своїм футбольним клубом. В результаті недоотриманий дохід від продажу легіонерів становив близько 50 млн євро.

"Окрім трансферів триматися на плаву "Шахтарю" дозволяє успішний виступ у Єврокубках. Переважно з українцями у складі клуб заробив €42 млн і навесні 2023‑го продовжить виступ у другому за рангом євротурнірі – Лізі Європи", – пише видання.

Раніше ми писали про те, скільки грошей та для чого мільйонери вкладають у спорт. Також ми розповідали, яким бізнесом в Угорщині зацікавився Ахметов.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.