Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перехід Мудрика в Челсі – скільки футболіст буде заробляти на тиждень

Михайло Мудрик перейшов з Шахтаря в Челсі та став найдорожчим гравцем в історії України

Фото: ФК "Шахтар", Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Футболіст у Челсі зароблятиме 5,85 млн євро на рік

Фото: ФК "Шахтар", Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У неділю, 15 січня, стало відомо, що півзахисник Шахтаря Михайло Мудрик офіційно перейшов з донецького Шахтаря до лондонського Челсі. Наразі це найдорожчий трансфер в історії українського футболу. Уже в понеділок з'явилася інформація, що футболіст в Челсі зароблятиме 5,85 млн євро на рік.

Про це повідомляє британське видання Independent.

Згідно з інформацією видання, Мудрик отримуватиме у Челсі 100 тис. фунтів на тиждень. Тобто 5,2 млн фунтів на рік (5,85 млн євро).

Independent стверджує, що саме зарплата стала вирішальним фактором при переході українця до Челсі. Інший лондонський клуб – Арсенал, був готовий платити 50 тис. фунтів на тиждень.

Так, Михайло Мудрик став найдорожчим українським футболістом в історії. Раніше рекорд належав Андрієві Шевченку, який у 2006 році перейшов з італійського Мілану до Челсі за 43,88 млн євро.

Мудрик також побив рекорд для трансферів клубів української прем'єр-ліги, що раніше належав бразильцю Фреду, який у 2018 році за 59 млн євро перейшов з Шахтаря до англійського Манчестера Юнайтед.

Що відомо про Михайла Мудрика

Михайло Мудрик – вихованець Шахтаря. Він приєднався до академії "гірників" у 2016 році, а дебютував у основній команді восени 2018 року у віці 17 років.

Мудрик зіграв за Шахтар 44 матчів, забив 12 голів та віддав 17 результативних передач.

Разом з командою Мудрик став володарем Суперкубка України (2021). Вболівальники двічі визнавали Михайла Мудрика гравцем року Шахтаря (2021, 2022).

"Для того, щоб вигравати європейські трофеї, я повинен запрошувати таких футболістів, як Мудрик, до нашого клубу, до нашої української ліги, а не посилати їх у найкращі чемпіонати та найкращі клуби світу. Але я впевнений, що Михайло своєю швидкістю, своєю технікою, своєю ефектною та красивою грою завоює повагу, симпатію та любов усіх поціновувачів світового футболу", – каже президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов.

Forbes також повідомляє, що через війну Рінат Ахметов кілька місяців не цікавився своїм футбольним клубом. В результаті недоотриманий дохід від продажу легіонерів становив близько 50 млн євро.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки грошей та навіщо мільйонери вкладають у спорт. Також ми розповідали, яких збитків зазнали українські мільярдери через війну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.