Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За ціною яхти: компанія "Енергоатом" закупила 10 електробусів для працівників

Народний депутат зазначив, що замість одного електробуса, можна було придбати 10 звичайних

Фото: auto.ria, Авто регіон, Енергоатом. Колаж: Pro Гроші

Компанія "Енергоатом" закупила електричні автобуси за 736 тис. доларів

Фото: auto.ria, Авто регіон, Енергоатом. Колаж: Pro Гроші

Зростання тенденції переходу на електрокари вплинуло і на національну енергетичну компанію "Енергоатом". Було прийнято рішення придбати 10 електричних автобусів для перевезення персоналу. Вартість одного становить 736 тис. доларів.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

Енергоатом закупив електричні автобуси за майже 270 млн гривень

За повідомленням народного депутата, національна енергетична компанія витратила 269 596 500 грн на придбання 10 турецьких електричних автобусів AR-Temsa Avenue Electron та 5 зарядних станцій, загальною вартістю 11 800 740 грн. Про це свідчать дані на порталі державних закупівель Prozorro, де з'явився тендер від підрозділу "Автопроектінжиніринг", який відповідальний за транспортування персоналу Енергоатому.

"Цей підрозділ закупив для цих цілей 10-ть автобусів за $736 000 кожен! Ще раз за сімсот тридцять шість тисяч $ штука! І таких одразу купили 10-ть з поставкою на квітень 2024. Тобто через 10-ть місяців на $7,3 млн. Ще зарядок по $65 тис. кожну!", – написав Ярослав Железняк.

"Енергоатом" закупив електробуси за $736 000
"Енергоатом" закупив електробуси за $736 000
Фото: Ярослав Железняк/Telegram

Нардеп зазначив, що ту саму ціну можна придбати 3 розкішних автомобілі Mercedes Maybach або 7 екологічно чистих Tesla X. При цьому Железняк заявив, що замість одного електричного автобуса, можна було купити 10 звичайних.

Що відомо про електричні автобуси AR-Temsa Avenue Electron

Електричні автобуси розраховані на 35 місць для сидіння та 63 місця для стояння. Модель оснащена 340-сильним електричним двигуном та доступна з трьома варіантами батареї: на 240, 300 та 360 кВт-год. Топова версія має запас ходу 400 км.

Раніше ми повідомляли, що в Україні спалахнув скандал про недоречне використання 400 млн гривень. Кошти планували витратити на створення нових комедійних серіалів.

Також ми писали, що Верховна Рада може заборонити деякі держзакупівлі. За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, на період воєнного стану в Україні можуть запровадити законодавчі обмеження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.