Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як підготувати авто до продажу – особистий досвід

Від належної підготовки авто до продажу залежить, наскільки вигідно ви зможете його продати

Фото і колаж: Pro Гроші

Є кілька лайфхаків, щоб підготувати авто до продажу

Фото і колаж: Pro Гроші

Щоб вдало продати автомобіль, треба ретельно його до цього підготувати. Це не лише про перевірку технічного стану авто, а й про зовнішній догляд.

Далі з власного досвіду розповідаю, як підготувати автомобіль до продажу, щоб отримати за нього бажану суму грошей.


Ідеальна чистота

Найперше, що потрібно зробити, аби ваш автомобіль мав хороший вигляд – провести генеральне прибирання.

Перед тим як виставити машину на продаж, я поїхала на автомийку, аби повністю відмити увесь бруд та почистити салон. Якщо зазвичай ви не використовуєте віск, коли миєте авто, то перед продажем варто це зробити, щоб на фото він сяяв та був, "як нова копійка".

Це забере у вас небагато часу та грошей, але результат може порадувати.

Крім того, що помити машину ззовні, я також багато уваги приділила салону – пропилососила все, витерла пил, розводи, протерла окремі ділянки спеціальним засобом.

Треба ретельно почистити салон
Фото: Pro Гроші

Це допоможе надати доглянутого вигляду салону або ж навіть поверне його до первинного стану.

Також, якщо оббивка салону текстильна, варто подбати про стан тканини. Подивитися, чи є десь протертості, чи можна їх зашити/залатати тощо.

Приберіть зайве

Ще один важливий крок, який я рекомендую зробити перед продажем, прибрати усе зайве з салону. Це стосується і якогось сміття, пластику, особистих речей (зокрема, у багажнику), і тих девайсів для авто, які ви не плануєте продавати.

Наприклад, у мене були швидкісна зарядка та тримач для телефону, які я не планую продавати разом з авто. Отже, щоб зайвий раз не вводити покупця в оману і не створювати незручних ситуацій, це краще прибрати.

Так само я зробила і з чохлом для керма, який особисто для мене виконує радше декоративну функцію. Водночас покупці, коли бачать накладки на руль та сидіння, здебільшого думають, що вони там для того, аби замаскувати потертості тощо.

"Косметичний" ремонт

Також перед тим, як виставляти машину на продаж, я проаналізувала, які недоліки має авто, та що з цього я готова виправити. Умовно, замінити габаритку коштувало мені до 100 гривень, але це вже мінус один недолік. Так само це може бути з двірниками, що риплять, чи ручником, який тугувато працює.

Тобто, ви самі повинні зважати, за що вам дешевше заплатити самому, щоб виставити ціну за авто вищу, а на чому ви готові поступитися у вартості.

Наприклад, у моєму випадку, варто було б замінити задні шини на авто, але я для себе вирішила, що зроблю покупцеві знижку на умовно 50 доларів, якщо він про це запитає.

Правильне оформлення оголошення

Після підготовки самого автомобіля, переходимо до належного оформлення оголошення про продаж. Зазвичай на спеціальних сайтах з продажу авто є готові шаблони, де треба просто обрати характеристики серед запропонованих.

Часто продавці нехтують цим, додаючи мінімум фото та інформації. Однак коли людина виставляє оголошення з різними подробицями, це, насамперед, показує її зацікавленість у продажі, та економить час для відповідей на запитання покупців.

Стосовно фотографій – їх необов'язково робити безліч. Буде достатньо по одному фото з усіх ракурсів (ззовні та всередині). Знімки мають бути якісними, щоб краще продавали товар.

Фото: Pro Гроші
Фото: Pro Гроші
Фото: Pro Гроші
Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Також приділіть увагу опису. Зробіть його лаконічним, але опишіть усе необхідне, щоб у покупця виникало мінімум запитань. Також, з власного досвіду помітила, що покупці частіше звертають увагу на авто, якщо в описі вказана причина продажу. Це викликає більше довіри.

Ще один лайфхак, який може допомогти привабити покупця – "подарунок". Можете в описі вказати, що умовно комплект зимових шин йде у подарунок, або що ви віддасте авто з повним баком бензину (це може виступити тим самим балансом щодо якогось незначного недоліка).


Нагадаємо, раніше ми на власному досвіді розповідали, як переоформити авто в Україні та до чого потрібно готуватися.

Також ми писали, які авто купували українці у жовтні та чи змінились вподобання, порівнюючи з минулим місяцем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.