Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше з початку війни. В ПриватБанку відновили роботу важливого сервісу

Послуга була недоступною з міркувань безпеки з першого дня повномасштабного російського вторгнення

Фото: МВС, ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Приват24 водії знову можуть сплачувати штрафи

Фото: МВС, ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк з 4 жовтня відновив роботу сервісу автоматичного сповіщення та швидкого пошуку штрафів за порушення ПДР.

Про це повідомили у пресслужбі банку.

З початку війни сервіс був недоступний з міркувань безпеки, адже державні реєстри певний час були відключені. Однак зараз роботу реєстрів поновили.

Як працюватиме послуга

Так само, як і до 24 лютого. Якщо порушення ПДР було зафіксовано автоматично, за допомогою сервісу банку водія поінформують про штраф пуш-повідомленням. Завдяки цій послузі сплатити за перевищення швидкості чи інше порушення можна в один клік з карти ПриватБанку.

Аналогічно послуга працює і в мобільному застосунку "Дія". Її відновили з 30 вересня. Оплатити штрафи можна через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Також в "Дії" доступний перегляд історії штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення РФ камери автоматичної фіксації були вимкнені зі стратегічною метою. Однак в травні їхню роботу поновили.

Як українські водії платять за порушення ПДР

Від початку повномасштабної війни порушники сплатили лише половину штрафів.

За словами засновника сервісу "Штрафи UA" Дениса Дмитрова, є такі підприємства, що отримували по 150 нових штрафів на тиждень по всьому автопарку.

Водночас, є фізичні особи, які отримали по 17 штрафів з травня місяця до вересень.

Станом на кінець вересня "Штрафи UA" опрацювали 1,2 млн штрафів. Наразі водії сплатили 50% штрафів.

Раніше ми писали, що Україні хочуть скоротити строк дії водійських посвідчень. Пропонують встановити, щоб документ був дійсний від 5 до 10 років в залежності від категорії транспортного засобу, а не 30, як наразі.

Також сайт Pro Гроші розповідав, що найближчим часом водії зможуть отримати додаткові послуги онлайн і не звертатися до територіальних сервісних центрів МВС. Зокрема, можна буде подавати заяви на реєстрацію, перереєстрацію транспортного засобу та замовлення номерних знаків онлайн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.