Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вибір зроблено: топ-5 сімейних авто, які визнали найкращими у 2023 році (фото)

На ринку з’являється все більше кросоверів, але попит на звичайні машини для всієї сім’ї не зменшується з роками

Фото: AUTO.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найкращі автомобілі 2023 року за версією британських експертів

Фото: AUTO.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експерти з Великобританії визначили п’ятірку найкращих сімейних машин у 2023 році, які поєднують практичність, надійність та приємне водіння. Водночас за якість доводиться платити, тому ціни "кусаються".

Про це розповіли на сайті What Car.

Сімейні позашляховики заполонили автомобільний ринок, адже обіцяють комфорт і безпеку водіння, захопливі подорожі. Втім виробники досі постачають широкий вибір звичайних моделей, пристосованих для міста, які чудово тримають висококонкурентну планку. Попит достатній, а переваги говорять самі за себе. Хоча вартість навіть не зовсім нових моделей у Європі потужна.

Топ-5 найкращих сімейних автомобілів 2023 (євро)
1
Honda Civic Honda Civic
33 950
2
Toyota Corolla Toyota Corolla
24 000
3
Skoda Octavia Skoda Octavia
21 995
4
Audi A3 Audi A3
21 990
5
Seat Leon Seat Leon
19 199

  • Honda Civic

Експерти вважають, що нова модель – найкраща у своєму класі. Вона чудово балансує між практичністю і спортивністю, а серед переваг автівки – місткий багажник і низька витрата палива. Втім недоліків теж вистачає, зокрема висока ціна та погана шумоізоляція.

Honda Civic
Honda Civic
Фото: AUTO.RIA

  • Toyota Corolla

На відмінну від попередника, це авто вражає дуже низькою витратою пального. Середній показник гібридної версії – менше 6 літрів на 100 км. Також машина має багате оснащення та комфортну підвіску. Водночас експерти зауважили, що в нової Corolla незручна панель приладів.

Toyota Corolla
Toyota Corolla
Фото: AUTO.RIA

  • Skoda Octavia

На фоні інших учасників рейтингу Skoda Octavia – дуже місткий автомобіль. Завдяки багажнику на 600 літрів можна без проблем перевозити габаритні речі. Він теж хвалиться низькою витратою паливо, але не оснащений сучасною інформаційно-розважальною системою. Зате радує водія і пасажирів приємним інтер’єром.

Skoda Octavia
Skoda Octavia
Фото: AUTO.RIA

  • Audi A3

Машина вразить водіїв зручністю керування та приємними сидіннями. Плюс вона облаштована потужними та економними двигунами. Водночас салон не може похвалитися високим рівнем розкоші як для свого класу. Надійність експерти також відзначили як недолік транспортного засобу.

Audi A3
Audi A3
Фото: AUTO.RIA

  • Seat Leon

Новинкам 2022-2023 років не щастить на ідеальну інформаційно-розважальну систему. В цій моделі експерти також не оцінили комплектацію, зате відмітили інше сучасне оснащення, наявність простору на задніх сидіннях і зручність водіння. Але автомобіль має жорстку підвіску та недостатню як для міста шумоізоляцію.

Seat Leon
Seat Leon
Фото: AUTO.RIA

Менші штрафи за порушення

В Україні можуть пом’якшити покарання за водіння автівки без зареєстрованого газового обладнання. Наразі сума штрафу становить 340 гривень, а ще водіям потенційно загрожує позбавлення прав на 3-6 місяців чи адміністративний арешт на 5-10 днів.

Але законопроєкт № 6379 пропонує полегшити санкції, якщо машиною керують без належно оформлених документів на балони з газом. Передбачається, що перше порушення каратиметься штрафом до 170 грн. За умови повторної фіксації накладатимуть санкції розміром 340 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що водіїв-боржників можуть жорстоко покарати та розповідав, за що є ризик залишитися без авто. Також ми повідомляли, які автомобілі українці найбільше купували у травні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.