Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Може скласти конкуренцію Tesla: китайська компанія розробила новий електрокар

На ринку новинка від China Car Custom з’явиться наприкінці 2023 року

Фото: Autogeek; Колаж: Pro Гроші

Китайський електричний спорткар у стилі Tesla Roadster

Фото: Autogeek; Колаж: Pro Гроші

Китайська компанія China Car Custom, яку підтримує IT-гігант Xiaomi, розробила електричне спорткупе SC-01, схоже на Tesla Roadster та відроджений Lancia New Stratos від італійської компанії Manifattura Automobili Torino.

Зокрема, у профіль автомобіль схожий на Tesla, кормою – на Lancia, тоді як передня частина кузова оригінальна, пише Autogeek.

Габаритна довжина SC-01 складає 4 085 мм, ширина – 1820 мм, висота – 1162 мм. Розмір колісної бази – 2500 мм. Салон китайці вирішили поки не показувати. Імовірно, розробка моделі ще не завершена.

Силова установка спорткупе SC-01 складається з двох електродвигунів, сукупною потужністю 435 к.с., що дозволяє автомобілю розганятися з 0 до 100 км/год за 3,9 секунди. Запас ходу обіцяно на рівні 500 км.

На ринку електричне спорткупе з’явиться у четвертому кварталі 2023 року. Поки відомо про одну версію SC-01 вартістю 300 000 юанів ($42 000). Одним із основних ринків моделі буде Японія, де він з’явиться після Китаю.

Новинка від від Volkswagen

Концерн Volkswagen AG представив свій новий концепт безпілотника під назвою Gen.Travel. Водночас, на цьому незвичайному електромобілі немає емблем брендів концерну.

Gen.Travel – це безпілотний пасажирський шатл, призначений для подорожей на далекі відстані. Запас ходу (та загалом якісь характеристики) розробники ще не назвали, але заявили, що такі шатли можуть стати альтернативою коротким авіарейсам.

Звичних органів управління у шатла немає, він має повноцінний автопілот п’ятого рівня і повинен пересуватись у повністю автономному режимі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.