Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штраф на рівному місці: з чим на дорозі найчастіше помиляються водії

Є два дорожні знаки, які між собою дуже схожі, проте трактування яких кардинально відрізняється

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Знаки заборони зупинки і стоянки мають різні значення

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Неправильне трактування дорожніх знаків і, як наслідок, порушення Правил дорожнього руху призводить до чималих штрафів, а інколи і небезпечних ситуацій на дорозі. Дуже часто трапляється, що водії плутають заборону зупинки і стоянки.

Розповідаємо, як відрізняються знаки візуально і чим відрізняються їхні трактування.

Відмінність – у часі

Отже, головна різниця у поняттях – зупинка короткочасна, а стоянка тривала. Згідно із постановою Кабміну "Про правила дорожнього руху", у цих понять такі визначення:

  • зупинка – припинення руху транспортного засобу на час до 5 хвилин або більше, якщо це необхідно для посадки (висадки) пасажирів чи завантаження (розвантаження) вантажу, або виконати інші вимоги ПДР;
  • стоянка – припинення руху транспортного засобу на час, більший ніж 5 хвилин, і причини не пов'язані з посадкою (висадкою) пасажирів, завантаженням (розвантаженням) вантажу чи виконанням певних вимог ПДР.

Є знаки, які забороняють ставити авто на зупинку чи стоянку. І саме їх найчастіше плутають.

Як відрізнити знаки

Отже, перший знак, де схрещені дві смуги, називається "Зупинка заборонена". Другий – "Стоянка заборонена"

Перший знак забороняє робити і зупинку, і стоянку. А другий знак забороняє лише стоянку, при тому, що зупинку робити можна.

Розуміння різниці між цими знаками дозволить уникнути непорозумінь під час дорожнього руху, а також не заробити штрафів.

Раніше ми розповідали, як розпізнати авто-потопельника і не попасти на гроші та яку нову послугу запустила "Укрзалізниця" для водіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.