Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Санкції не страшні? Nissan продовжив зупинку заводу в Росії

Підприємство у Санкт-Петербурзі не працює з березня через труднощі поставок запчастин з Європи та Японії

Фото: Офіційний прес-сайт Nissan в Росії. Колаж: Pro Гроші

В Росії продовжили зупинку заводу Nissan

Фото: Офіційний прес-сайт Nissan в Росії. Колаж: Pro Гроші

Японський автовиробник Nissan вирішив продовжити призупинення роботи свого заводу в російському Санкт-Петербурзі. Завод не працюватиме ще щонайменше три місяці, тобто до кінця 2022 року.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, компанія Nissan припинила збирати свої автомобілі на території Росії з початку повномасштабного вторгнення путінської армії в Україну.

"Виробництво в Санкт-Петербурзі призупинено до кінця грудня, і співробітники були проінформовані. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією і вживемо необхідних заходів", – оголосив представник Nissan.

Роботу заводу, який простоює з березня, спочатку планувалося відновити наприкінці вересня.

Щоденна газета Nikkei пише, що призупинення роботи заводу Nissan було продовжено через брак комплектуючих та проблеми з логістикою. А саме – через труднощі з отриманням запчастин з Європи та Японії.

Завод зупинився через санкції

Компанія Nissan "прикрила" виробництво у Санкт-Петербурзі 10 березня, через кілька тижнів після початку повномасштабної війни Росії проти України. Офіційною причиною в компанії називали труднощі з постачанням комплектуючих із Японії та Європи, викликані економічними санкціями проти країни-агресорки.

Крім Nissan, багато інших автомобільних брендів припинили постачання на російський ринок та заморозили виробництва в Росії. А такі компанії як Renault та General Motors зовсім повністю пішли з Росії.

За даними Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), у серпні компанія Nissan продала на російському ринку всього 251 автомобіль. Ця цифра на 91% нижча за показники за аналогічний період 2021 року. Тоді росіяни придбали 2770 японських машин.

Як відомо, завод Nissan у Санкт-Петербурзі було відкрито у 2009 році. Він випускав популярні молелі – Nissan X-Trail, Nissan Murano, Nissan Qashqai. На момент зупинки у березні на заводі працювало 2 тисячі співробітників. Компанія продовжує виплачувати їм дві третини від зарплати.

Раніше генеральний директор Nissan Макото Учіда заявляв, що діяльність компанії на російському ринку навряд чи відновиться як мінімум до квітня 2023 року.

Нагадаємо, сайт Pro Гроші писав про те, як з РФ масово тікають нафтогазові компанії та які гіганти вже попрощались з Кремлем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.