Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Золотисте дводверне купе: Rolls-Royce представив перший електромобіль

До кінця двадцятих Rolls-Royce має намір повністю перейти на виробництво електромобілів

Фото: Rolls-Royce. Колаж: Pro Гроші

На одному заряді авто зможе проїхати близько 500 км

Фото: Rolls-Royce. Колаж: Pro Гроші

Британський бренд Rolls-Royce презентував свій перший електричний автомобіль. Це дводверне купе Spectre, яке зможе проїхати на одному заряді понад 500 кілометрів.

Про новинку розповідає Motor1.

Хоча Rolls-Royce Spectre цього літа був готовий лише на 40%, виробник зміг підготувати та презентувати модель у жовтні. Справді серійною модель стане лише в останньому кварталі 2023-го року.

Виробник називає Spectre першим у світі ультралюксовим електричним суперкупе – а також ідейним спадкоємцем дводверного Phantom, який, на відміну від седана, так і не пережив зміни поколінь.

Фото: Rolls-Royce
Фото: Rolls-Royce
Фото: Rolls-Royce
Фото: Rolls-Royce
Фото: Rolls-Royce
Фото: Rolls-Royce

Фото: Rolls-Royce

Фото: Rolls-Royce

Фото: Rolls-Royce

Фото: Rolls-Royce

Фото: Rolls-Royce

Фото: Rolls-Royce

За попередніми даними, віддача силової установки Rolls-Royce Spectre становитиме 585 кінських сил та 900 Нм. Першу сотню електромобіль набиратиме за 4,5 секунди.

За класифікацією WLTP, запас ходу на одному заряді становитиме 520 км або 418 км за суворішою методикою, прийнятою американським природоохоронним агентством EPA.

Серед незвичайних фішок інтер'єру – опція Starlight Doors (підсвічування дверей, зроблене за аналогією із "зоряним небом" на стелі), передні сидіння та встановлений перед переднім пасажиром екран.

Новенькі електрокари

Китайська компанія BYD презентувала у Парижі три моделі для ринків Європи, зокрема, два седана та електрокросовер. Перша новинка – BYD Han – електричний седан у максимальній комплектації з повнопривідною силовою установкою на 517 кінських сил.

Друга новинка – BYD Seal. Це ще один седан, для якого Європа може стати першим ринком. Ще одна модель, яку презентували у Парижі – BYD Atto 3. Це електричний одномоторний кросовер.

Також ми писали, що компанія JEEP на Паризькому автосалоні представила свій перший електромобіль Jeep Avenger. Випускатимуть електричний Jeep на польському заводі концерну Stellantis.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.