Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це знають не всі: які поліцейські провокують водіїв, щоби виписати штраф

Розмовляти з поліцейськими, які зупинили ваш автомобіль, доволі непросто, через що українські водії можуть потрапляти у непрості ситуації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як водіям спілкуватися з патрульними під час зупинки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кожен водій повинен заздалегідь знати, що робити, якщо поліція зупинила його за кермом автомобіля. Адже правоохоронці діятимуть за чітко прописаним алгоритмом. Наприклад, "копи" під час спілкування з водієм можуть озвучувати давно завчені питання.

На сайті "Твоя машина" розповіли про найбільш поширені питання серед правоохоронців.

Порушуємо?

Доволі провокативне питання, через яке водії губляться й не одразу розуміють, що ж відповідати, аби не зробити гірше.

Цікаво, що досвідчені водії частіше за новачків потрапляють "на гачок" до правоохоронців, адже гірше знають актуальні зміни в ПДР. Тому таке питання може застати зненацька, а автомобіліст одразу вважатиме себе винним.

І що мені з вами робити?

Запитують про це поліцейські, як правило, у кінці вашого діалогу. Питання теж трохи провокативне, і, як вважають експерти, так правоохоронець може натякати на хабар.

Але на провокації піддаватися не варто. Також ліпше не пропонувати "розв'язати проблему на місці", оскільки так може з'явитися підстава для кримінальної справи.

Куди прямуєте?

Так патрульні перевіряють водія, чи не вживав він алкоголь, адже запах із ротової порожнини його видасть. Тому краще одразу зізнатися і не вигадувати побрехеньки.

Де навчається ваша дитина?

Не дивуйтесь, якщо почуєте таке запитання, якщо з вами в автівці їхатиме дитина, а вас зупинять через підозру у порушенні правил безпеки. Наприклад, дитина їде в автівці не у дитячому кріслі, або ж ви не користуєтеся паском безпеки.

Якщо вас усе ж зупинили, добре мати з собою свідоцтво про народження або показати сторінку паспорта, де вписані імена та дати народження дітей. Це може допомогти уникнути довгої розмови зі стражами порядку.

Ким і де працюєте?

Тут експерти радять відповідати лише, якщо ви точно скоїли правопорушення. Саме тоді патрульні складають протокол, а в документі є графа, де потрібно зазначити місце роботи порушника.

Раніше ми пояснювали, що робити водію на орендованому авто, якщо його зупинив патруль. Також ми писали, як зміняться перевірки водіїв на алкоголь.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.