Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найбільш надійні моделі на ринку нових авто: топ-5

У топі найбільш надійних авто є дві моделі Toyota, зокрема, гібридне авто

Колаж: Pro Гроші

Повнорозмірні пікапи є найменш надійною категорією

Колаж: Pro Гроші

Щороку видання Consumer Reports опитує своїх автовласників, які проблеми вони мали зі своїми авто за попередні 12 місяців та визначає топ найбільш надійних автомобілів.

CR опублікувало підсумки чергового щорічного опитування автомобілістів щодо надійності їхніх авто.

Цього разу експерти зібрали дані про понад 300 тис. авто 2000-2022 модельного року (з кількома представленими моделями 2023 року), які стосуються 17 проблемних питань, зокрема, двигуна, трансмісії, електроніки тощо.

Лідером з надійності в цьому році став автомобіль Toyota Corolla Hybrid. На другому місці – Lexus GX.

Третю сходинку рейтингу посідає Mini Cooper. Також до топ-5 увійшли моделі Toyota Prius та Mazda MX-5.

Що стосується антирейтингу, то найненадійнішими експерти назвали Lincoln Aviator, Hyundai Kona Electric, а також гібридний варіант Ford F-150.

Повнорозмірні пікапи є найменш надійною категорією із середнім балом 30. Другою найменш надійною категорією є електромобілі (автомобілі та позашляховики) із середньою прогнозованою надійністю 36.

Оскільки на ринку з’являється все більше електромобілів, і автовиробники виготовляють кожну модель у більшій кількості, ми бачимо, що деякі з них мають проблеми з акумуляторними блоками, системами зарядки та двигунами в системах приводу.

Власники Chevrolet Bolt, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona Electric і Volkswagen ID.4 повідомили про деякі з цих проблем.

Які електрокари популярні в Україні

Попри жовтневу енергокризу, що спровокована ударами агресора по об'єктах енергетичної інфраструктури України, попит на електромобілі в країні продовжує зростати.

За місяць автопарк України поповнили 1 614 авто на акумуляторних джерелах живлення, що на 73% більше ніж торік та на 2% більше за вересневий показник цього року.

Основну масу зареєстрованих у жовтні електромобілів склали легкові авто – 1 556 шт. (308 нових та 1 248 уживаних).

Найпопулярнішим електрокаром серед українців залишається Nissan Leaf. У жовтні українську реєстрацію отримали 268 авто цієї моделі.

Також ми писали, що у жовтні українці зареєстрували 15,1 тисячі вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону. Така кількість реєстрацій імпортних авто виявилась на 4% меншою за показник попереднього місяця, а відносно жовтня 2021 року реєстрації імпортованих іномарок з пробігом зменшились майже учетверо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.