Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Має знати кожен водій – що покласти у бардачок авто перед поїздкою

У багатьох водіїв бардачки в автомобілях захаращені предметами, які зовсім там не потрібні. Пояснюємо, які речі ліпше зберігати в автівці про всяк випадок

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В бардачку автівки ліпше зберігати найнеобхідніші в дорозі дрібні речі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Іноді автомобілі ми використовуємо не тільки для того, щоби доїхати від точки А до Б. Автівка може бути ще й таким собі безпечним місцем, де можна заспокоїтися, упорядкувати думки, перепочити та знову вирушити в дорогу. До того ж у сучасних містах завжди є затори, тож водіям часто доводиться проводити в автомобілі доволі багато часу. Ну а ще деякі водії в бардачках своїх автомобілів зберігають непотрібні вдома речі. Хоча в інструкціях йдеться, що у цьому відсіку мають бути лише ті предмети, які можуть виручити у непередбачуваних ситуаціях на дорозі.

Тож розповідаємо, які предмети точно потрібно возити водіям у бардачках своїх транспортних засобів.

Ліхтарик

Знадобиться, якщо проблеми з автівкою виникнуть вночі, а на смартфоні, наприклад, буде замало заряду батареї. Тож маленький освітлювальний прилад у бардачку зайвим точно не буде.

Документи

Насамперед у бардачок потрібно покласти документи, що так чи інакше пов'язані з транспортом. Технічна документація завжди має бути під рукою у водія.

Вологі серветки

Доволі необхідна річ, адже ми вже згадували про те, що водії проводять в автомобілі багато часу через затори. Водій під час вимушеного простою може вирішити перекусити прямо за кермом і забруднити руки. Тут і знадобляться серветки, аби протерти долоні.

Протисонцеві окуляри

Непогано, щоби разом з протисонцевими окулярами у бардачку були й запасні окуляри для зору. Перші знадобляться у літню пору, а другі — якщо основні зламалися чи довелося зняти контактні лінзи.

Пляшка з питною водою

Врятує від спраги влітку і вбереже водія від зневоднення. А ще воду можна буде використати для миття рук, якщо під час подорожі доведеться зупинитися, щоби провести якісь технічні роботи.

Зарядний пристрій для гаджетів

Працює від прикурювача і знадобиться просто тому, що телефон має властивість розряджатися у непідходящий момент. Тому автомобільна зарядка стане вашою рятівницею та ніколи не залишить без зв'язку.

Складаний ніж

Його можна буде використати, якщо автомобіль доведеться трохи підремонтувати. Наприклад, щось відрізати.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, що українцям потрібно обов'язково возити у багажнику своїх автівок. Також ми писали, яке правило для водіїв скасовують в Україні з 1 травня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.