Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Geely презентували недорогий електропікап: скільки коштує та який вигляд має

Geely Radar RD6 — доступний електричний пікап для любителів активного відпочинку

Фото: Radar. Колаж: Pro Гроші

Коштує авто від 24,5 тисяч доларів

Фото: Radar. Колаж: Pro Гроші

У Китаї представлено новий електричний пікап від Geely Radar RD6. Він надходить у продаж за ціною від 178 800 до 268 800 юанів ($24 500-37 000).

Про це пише сайт CarNewsChina.

Geely Radar RD6 позиціонують як недорогий пікап для любителів активного відпочинку. Він побудований на новій платформі SEA, яку використовують найдорожчі електромобілі Geely.

Якщо говорити про розміри Radar RD6, то вони складають 5260/1900/1830 мм при колісній базі 3120 мм. За розмірами він дуже близький до Toyota Hilux.

Новий Radar RD6 запропонують виключно у чотиридверному виконанні. Салон Radar RD6 запозичений у кросовера Geely Haoyue.

Головні екрани, центральні тунелі, вентиляційні отвори, сидіння і навіть кермо однакові. Якщо говорити про особливості інтер’єру, то RD6 отримав 72-кольорове освітлення, HUD, два 12,3-дюймових екрани тощо. Екран також буде підтримувати голосову взаємодію.

Фото: Radar
Фото: Radar
Фото: Radar
Фото: Radar
Фото: Radar
Фото: Radar

Фото: Radar

Фото: Radar

Фото: Radar

Фото: Radar

Фото: Radar

Фото: Radar

Багажник Radar RD6 має 6 різних портів живлення. Вони можуть видавати до 2 000 Вт. Цього достатньо для забезпечення енергією 5 побутових кондиціонерів. Зважаючи на те, що Radar RD6 створений для молодих громадян, які звикли до електрики та міського комфорту, це безумовно чудова функція.

Головним недоліком RD6 є силовий агрегат. Справа в тому, що цей пікап отримав лише один електродвигун на задній осі на 200 кВт (272 к.с.).

Якщо говорити про акумулятори, то тут у RD6 є кілька варіантів. Модель початкового рівня отримала акумулятор LFP на 63 кВт/год і запас ходу 400 км. Також є більший потрійний акумулятор (NMC) на 86 кВт/год і 550 км. А найдорожчий RD6 отримав акумулятор NMC на 100 кВт/год і 632 км.

У Європі очікують "бум" китайських автомобілів

За прогнозами консалтингової компанії PwC, до 2025 року на європейські ринки з Китаю імпортують близько 800 тис. нових автомобілів, в основному — повністю електричних.

З цієї кількості близько 330 тисяч одиниць – це авто, що будуть виготовлені західними автовиробниками у КНР. А частка китайський брендів на ринку електромобілів у Європі складе від 3,8 до 7,9%.

Отже, через декілька років Європа імпортуватиме більше машин, ніж експортуватиме.

Нагадаємо, Китай став лідером з виробництва авто у I півріччі 2022 року, випустивши понад 12 мільйонів машин. Для порівняння, США, які обіймають другу позицію, випустили майже втричі менше авто – 4,9 млн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.