Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для українських водіїв запроваджують нові правила — що зміниться незабаром

В Україні за новими правилами відбуватиметься здача іспитів для того, аби отримати посвідчення на водіння деяких категорій авто

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям знову оновили правила щодо здачі екзаменів на посвідчення водія

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову змінили принцип складання іспитів на водійські посвідчення. Зміни торкнуться громадян, які планують отримати категорію A1, А та В1.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, практичний іспит на право керування транспортними засобами категорій A1, А та В1 відбуватиметься лише на майданчиках для навчання з початкового водіння. Натомість категорію В водії зможуть отримати після випробовування в умовах дорожнього руху на маршрутах, які визначить територіальний сервісний центр МВС.

Також уряд розширив функціональні можливості електронного кабінету водія та порталу Дія. Так, зміняться умови щодо замовлення в електронній формі послуг з державної реєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, видачі тимчасового реєстраційного талону у зв'язку з наданням права керування транспортом іншій фізичній особі або свідоцтва про реєстрацію транспорту кошти на ім'я іншої фізичної особи, яка здійснює поїздку за кордон.

А ще в Дії можна буде:

  • продовжувати термін відповідального зберігання номерних знаків перереєстрованих або знятих з обліку автомобілів та закріплювати їх за іншими тз власника;
  • видавати висновок про можливість використовувати спеціальні індивідуальні ідентифікаційні номери або дублювати первинні ідентифікаційні номери транспортних засобів;
  • обмінювати посвідчення водія, який виготовили на бланку, на посвідчення в електронній формі та навпаки.

Які зміни запровадили раніше

У серпні в Україні змінили теоретичну підготовку водіїв. Громадянам, зокрема, дозволили самостійно готуватися до іспитів, не відвідуючи автошколу

Тобто якщо раніше майбутні водії мали готуватися до іспитів в акредитованих закладах, то тепер правила змінилися. За оновленим законодавством, щоб отримати водійське посвідчення, потрібно:

  • пройти медичний огляд;
  • пройти підготовку в акредитованому закладі або самостійно вивчити теоретичні правила з навчальної програми.

Після цього їх зобов'язані допустити до складання теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС або у ЦНАПі на рівних правах з учнями автошкіл.

Раніше ми розповідали, чому українців можуть позбавити водійського посвідчення. Також ми писали про знаки та сигнали повинен знати кожен водій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.