Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на бензин "кусаються"? Що відбувається на заправках 28 червня

Розбиралися, чи варто заливати повний бак бензину та яке пальне не подорожчало у порівнянні з минулим днем

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вартість пального трохи підвищилась

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову змінились ціни на заправках на популярні види пального. На тому самому рівні залишилась тільки вартість автогазу.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Ціни на пальне 28 червня

У середньому пальне в Україні 28 червня продавали за такими цінами:

  • бензин А-95 преміум – 47,14 грн/л, подешевшав на 1 копійку
  • бензин А-95 – 44,61 грн/л, подорожчав на 1 копійку;
  • бензин А-92 – 41,87 грн/л подорожчав на 4 копійки;
  • дизельне пальне – 43,12 грн/л подорожчало на 3 копійки;
  • автомобільний газ – 21,91 грн/л.

Чому підвищення ПДВ на пальне може погіршити ситуацію на ринку

Ми вже писали, що вартість пального може підскочити вже найближчим часом. З 1 липня повертаються 20% ПДВ на пальне й акциз, який діяв до війни в Україні.

Однак основна проблема навіть не в підвищенні цін, як про це думають всі. Головне, що при встановленні довоєнних податків ринок може знову стикнутися з проблемою повернення схем із несплати ПДВ, який планують підвищити з 7% до 20%.

Виходить, що ціни зростуть, а от бюджет не отримає запланованих коштів. Більше про це читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Як автомобілісти помиляються у спробах заощадити бензин

  • Часто використовують спойлер

Він потрібен для того, щоб притискати автомобіль до дороги, коли водій їде на великій швидкості. А притискання авто до землі здійснюється завдяки опору повітря. І від кута установки антикрила та його площі залежить лише те, наскільки воно збільшить витрату палива.

  • Глушать двигун, коли потрапляють у пробку

Заощадити вийде, якщо ви зупиняєтеся більш ніж на хвилину, і ви точно про це знаєте. У випадку, якщо ви будете постійно глушити й заводити двигун, то ризикуєте раніше терміну купити новий. Та й акумулятор теж швидше вийде з ладу.

  • Включають нейтральну передачу, якщо з'їжджають із гірки

Сьогодні більшість автомобілів має систему ЕПХХ (економайзер примусового холостого ходу). Тобто подача двигуна автоматично припиняється під час гальмування. Ця система відключається, якщо включити нейтральну передачу, тому й заощадити не вдасться.

  • Прогрівають двигун перед поїздкою

Якщо у вас новий автомобіль, яким ви їдете в тривалу поїздку, то на прогрівання машини можна витратити рівно хвилину. А економії не буде жодної, оскільки при тривалому прогріванні машини на холостому ході двигун споживає максимальну кількість палива.

Більше – тут.

Ми розповідали, як українцям сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали, для яких видів транспорту не потрібно водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.