Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни можуть здивувати – скільки коштує бензин 1 листопада

За словами експерта, українцям варто готуватися до того, заправки будуть опускати вартість пального

Фото: pexels

Ціни на заправках змінились

Фото: pexels

У перший день листопада на українських заправочних станціях оновились ціни на пальне. Здебільшого ситуація водіїв може порадувати, адже вартість сировини залишилась на місці та навіть здешевшала. Подорожчав лише автомобільний газ.

Про це свідчать дані сайту auto.ria.

Станом на 1 листопада середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 58,27 грн/л;

  • бензин А-95 – 55,41 грн/л(-0,05);

  • бензин А-92 – 53,54 грн/л;

  • дизельне пальне – 55,57 грн/л (-0,02);

  • автомобільний газ – 28,14 грн/л (+0,13).

Скільки коштуватиме бензин в листопаді

У коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" розповів, що за останні пʼять днів жовтня в Україні відбувся спад цін лише на деяких заправках. Сировина подешевшала від 20 копійок до однієї гривні.

Саме тому є надія, що таке здешевшання буде і надалі відбуватися загалом по всьому ринку.

"У листопаді треба буде очікувати стабілізацію цін, а можливо навіть і певне здешевлення бензину та дизелю на 2 гривні", – говорить експерт.

За словами Олександра Сіренка, наразі прозір між оптовою та роздрібною ціною досить великий. Саме тому варто очікувати, що заправки й надалі будуть опускати вартість пального. У такий спосіб українські АЗС будуть заманювати до себе покупців.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про ситуацію на ринку пального у листопаді ви зможете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Як не знищити свою автівку після заправки на АЗС

Є одразу кілька правил про які має памʼятати кожен водій.

Вимикайте двигун під час заправки. Це перша вимога пожежної безпеки. Наприклад, запалювання може працювати з перебоями, двигун "троїти", а частина незгорілого палива виходитиме через вихлопну трубу з іскрами.

Отож, якщо заправляти автівку з увімкненим двигуном, то є ризик, що іскра з вихлопної труби або розряд статичної електрики спричинить пожежу.

Також не варто заправляти бак на повну. Памʼятайте, якщо залити багато бензину у бак, то зріджене пальне може потрапити у вугільний фільтр для пари. А це негативно вплине на роботу автомобіля, пошкодить двигун, а водію доведеться витрачати гроші, щоби відремонтувати автівку.

Якщо доводиться їхати вибоїстою дорогою із повним баком палива, бензин може витікати з бака через пробку або вентиляційні клапани.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше правил поводження з автомобілем, які продовжать йому життя, ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Сайт Pro Гроші вже розповідав, як українцям краще сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали про те, для яких видів транспорту українцям не потрібне водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.