Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи варто їхати на заправку? Які ціни на пальне 28 квітня

З'ясовували, скільки коштує бензин та дизельне пальне в п'ятницю, 28 квітня

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Автогаз продовжує дорожчати

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У п'ятницю, 28 квітня, роздрібні ціни на бензин та дизельне пальне дещо знизилися, у порівнянні з попереднім торговим днем. Водночас автогаз продовжує дорожчати.

Про це свідчать дані моніторингу "Консалтингової групи А-95".

Вартість пального 28 квітня

За даними моніторингу, на АЗС встановились наступні середні роздрібні ціни:

  • бензин А-95 коштує 46,55 гривні за літр (-0,05 гривні);
  • дизельне пальне — 45,88 гривні за літр (-0,11 гривні);
  • автогаз — 21,79 гривні за літр (+0,05 гривні).

Перевірка заправок на якість пального

Як писав сайт Pro Гроші раніше, Інститут споживчих експертиз повідомляв про здійснення перевірки багатьох АЗС в Україні на наявність фальсифікованого бензину. Завдяки цьому вдалося виявити місця, де небажано заправлятися, оскільки паливо не відповідає встановленим стандартам. Таких заправок небагато, але подекуди можна наштовхнутися на недобросовісні станції.

Отже, експерти з'ясували, що бензин А-95 найбезпечніше купувати на АЗС WOG, SOCAR, ОККО, KLO, PRIME, AVANTAGE 7, CHIPO, ZOG, ОВІС. Там показники були значно кращими від вимог ДСТУ. Але наступні мережі не пройшли перевірку через невідповідність нормативам: ANP, АВІАС, 24/7, KRAFT, DNIPRO OIL GROUP.

Зауважимо, що поліція не вперше викриває підпільні нафтобази з налагодженим виробництвом неякісного палива. Зокрема на Київщині вдалося ліквідувати злочинну схему з додавання різних присадків у рідину та подальшим продажем через підконтрольну мережу АЗС. Відомо, що аферист до початку повномасштабного вторгнення взяв в оренду нафтобазу та після 24 лютого 2022 року почав підробляти бензин.

Також ми розповідали про те, де в Україні виготовляли розбавлений бензин. Також сайт Pro Гроші аналізував, якими будуть ціни на бензин та автогаз наприкінці квітня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.