Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через атаки РФ в Києві злетів попит на криті парковки: скільки тепер коштує паркомісце

Через постійні російські ракетні атаки українці переживають за своє майно, зокрема за автомобілі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки коштує крите паркомісце у Києві

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує атакувати Україну ракетами та дронами, уламки збитих повітряних цілей можуть пошкодити майно наших громадян — як будинки, так і автівки. Тому серед водіїв зріс попит на криті та підземні стоянки.

Про це повідомляє видання Autocentre.uа.

Вартість паркомісць у Києві

Наразі знайти вільне безпечне паркомісце дуже складно, однак якщо вам пощастить, то будьте готові заплатити чималу суму за безпеку свого автомобіля. В спальних районах столиці паркомісце під навісом коштує 900 гривень на місяць, а на відкритому майданчику – 750 гривень на місяць.

Щодо підземного паркінгу, то він надійніший, також його часто використовують як укриття для громадян. Так, краще тримати своє авто саме на підземних паркінгах, однак ціна за паркомісце буде значно вищою. Наприклад, місце у підземному паркінгу біля НСК "Олімпійський" обійдеться водіям у 4 000 гривень на місяць.

Що зміниться для водіїв у 2023 році

Повернення обов'язкового техогляду . У разі повернення перевірки діятимуть такі правила: технічний стан буде перевірятися через чотири роки після реєстрації, потім кожні два роки, також техогляд проходитимуть нові власники автомобілів протягом 10 днів після перереєстрації.

Послуги для водіїв в додатку "Дія". У 2023 році може запрацювати важлива послуга для водіїв – розмитнення авто. Це означає, що пройти процедуру розмитнення водії зможуть за допомогою додатку "Дія" та отримати відповідний електронний документ. Також у застосунку з'явиться можливість обміну водійського посвідчення.

Повернення фантомного патруля. Фантомний патруль – це автомобілі без розпізнавальних знаків, які на ходу вимірювали швидкість авто, що рухалися поруч, та фіксували перевищення швидкості.

Нове покарання за перевищення швидкості. У 2023 році водіїв позбавлятимуть прав за перевищення швидкості. Якщо водій перевищив швидкість в населеному пункті більше ніж 50 км/год, йому загрожує позбавлення прав на строк від 3 до 6 місяців, якщо більше ніж на 70 км/год – від 6 місяців до 1 року.

Раніше ми розповідали, що буде з цінами на пальне у перший тиждень січня 2023 року. Також ми писали, що може змінитися для водіїв в Україні після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.