Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бензин та дизель знову подешевшали – скільки коштує пальне в різних регіонах України

Варто звернути увагу на те, що в деяких регіонах кількість пропозицій на певні види пального залишається незначною

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Пальне продовжує дешевшати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Минулого тижня ціни на бензин просіли на 1 грн/л. Також зменшилась і вартість дизпального – на 0,5 грн/л.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95", пише 24 канал.

Бензинові партії в останній робочий день минулого тижня в середньому по країні пропонувалися за 38,75 грн/л. Торговельний коридор був у межах 36,5-41,5 грн/л. Однак лише за тиждень цей діапазон просів на 0,5-1 грн/л.

Де найнижчі ціни на бензин

Найнижчі ціни були в південному й західному регіонах країни — 36-38 грн/л. Дещо дорожче продавали бензин у північному й центральному регіонах — за 37,5-41,5 грн/л.

Все більше з’являється пропозицій високооктану в східному регіоні країни. Тут цей ресурс торгується в середньому за 40-41 грн/л.

Вартість бензину А-92 за тиждень знизилася на 0,25 грн/л. Тепер він коштує 38,75 грн/л. Однак зверніть увагу на те, що кількість пропозицій ресурсу залишається незначною.

Скільки коштує дизель

Дизельне пальне в кінці тижня пропонувалось у середньому за 41 грн/л, а торгівля провадилась у межах 36,75-43 грн/л. Це на 0,5-1 грн/л менше порівняно з попередньою п’ятницею.

У південному регіоні вартість дизпального була найнижчою. У середньому воно коштувало 38,5 грн/л, а торгівлю вели в діапазоні 36,75-41,5 грн/л. Це на 0,5-1 грн/л менше, якщо порівнювати з попередньою п’ятницею.

У західному регіоні дизпальне можна було придбати за 37,5-43 грн/л. У північних і центральних регіонах цінники скинули по 1 грн/л – до 39,5-44 грн/л.

За тиждень вартість дизпального просіла і в східних регіонах на 1 грн/л. Там він коштує до 42 грн/л.

Що буде з цінами на пальне до кінця лютого

Раніше ми вже розповідали вам про те, що у січні 2023 року ціни на пальне в Україні впали на цілих 4 або навіть 5 гривень за літр дизеля чи бензину. Однак водіям не варто хвилюватися, адже експерти стверджують, що в другій половині лютого тенденція до здешевлення ресурсу збережеться.

"Загалом за січень цього року ціни на бензин та дизель втратили 4-5 грн на літрі, на скраплений газ – близько 15%. Ми бачимо, що в нас у лютому спостерігається потенціал до зниження цін на пальне на 1-2 грн за літр", – зазначив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн під час брифінгу "Український паливний ринок і зима, готовність до весни та весняних аграрних робіт".

В країні побудували нову розгалужену систему надходження палива. Вона пройшла свій перший іспит у жовтні-листопаді. Зараз найбільші українські мережі мають запаси нафтопродуктів приблизно на 30 діб реалізації.

Детальніше про ситуацію на українському ринку пального читайте у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що в Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкоголь та навіщо потрібні ці зміни. Також писали, якими були ціни на основні види пального в Україні 15 лютого.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.