Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Точно не в жовтні! Вітренко сказав, коли може початися опалювальний сезон в Україні

Голова розкритикував міську владу Києва за те, що вони вирішили вже вмикати опалення

Колаж: Pro Гроші

Україна може заощадити газ

Колаж: Pro Гроші

Опалювальний сезон в Україні може розпочатися не в середині жовтня, як це було зазвичай, а в листопаді. Все через сприятливі погодні умови та для того, аби заощадити газ.

Про це повідомив голова Нафтогазу Юрій Вітренко.

Голова правління розкритикував міську владу Києва за рішення розпочати опалювальний сезон вже зараз.

"У Києві тепла і сонячна погода. Вдень до +19. І тут читаєш повідомлення, що Київ починає опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ соціальної сфери. Тільки початок жовтня, а місцеві органи влади в українських містах приймають рішення, щоб тепловики вже вмикали опалення", – написав він.

За словами Юрія Вітренка, якби тепловики купували газ за ринковою ціною, ніхто б не поспішав вмикати опалення. А так Нафтогаз зобов'язують продавати його по 7,4 грн, коли ціна імпортного газу доходить до 100 грн, а газу власного видобування не вистачає, щоб покрити потреби населення.

"До того ж тепловики ще й погано розраховуються навіть за ціною 7,4 гривень. Загальні борги тепловиків перед Нафтогазом вже перевищують 63 мільярдів гривень", – заявив він.

Погода цілком дозволяє розпочати опалювальний сезон з листопада, стверджує Вітренко.

"Що дуже допомогло б країні менше закуповувати імпортованого газу по 100 гривень за кубометр і витрачати ці кошти на армію", – додав голова Нафтогазу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як не спалити квартиру через перевантаження електромереж. Також ми повідомляли, як можна суттєво зекономити на комуналці вже цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.