Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні може побільшати одержувачів субсидій: яка головна причина

Загалом, на програму субсидій впливають одразу два фактори, які є досить важливими

Колаж: Pro Гроші

Одержувачів субсидій збільшитися незначно

Колаж: Pro Гроші

В цьому опалювальному сезоні може побільшати людей, які отримуватимуть субсисідї. Все через падіння доходів громадян, який стався цього року.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Віталій Музиченко.

Загалом, на програму субсидій впливають одразу два фактори. Перший – це тарифи на житлово-комунальні послуги, які цього року не будуть зростати. Також важливо зазначити, що доходи українців зменшуються через війну.

"Ми очікуємо, що чисельність одержувачів субсидій може незначно збільшитися. Можемо говорити потенційно про 5-7-10%. Тобто ми орієнтуємося на 2,5-2,7 млн домогосподарств", – сказав Віталій Музиченко.

Нова процедура призначення субсидії

Раніше ми вже писали, що у Мінсоцполітики вирішили відійти від застарілої процедури оформлення субсидій здійснювати її призначення через Пенсійний фонд України. За допомогою ІТ-систем ПФУ призначати пільги можна буде у будь-якій точці України.

Це особливо корисно для переселенців, які проживали на тимчасово окупованих територіях, оскільки схвалити їх заявку можна будет у будь-якій іншій точці країни.

Також це дасть змогу автоматизувати процеси нарахування та виплати пільг та житлових субсидій і надійно зберігати дані осіб, які мають право на отримання таких привілеїв.

Нагадаємо, які виплати не завадять отриманню субсидії і розповідали, кому ще тепер можуть призначити допомогу на оплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.