Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Якими будуть тарифи на тепло взимку? Кабмін схвалив важливе рішення

Розбиралися, скільки доведеться платити за тепло в новому воєнному опалювальному сезоні та до якого часу діятиме тариф

Фото: УНИАН. Коллаж: Pro Гроші

Тарифи на тепло поки що не підвищуватимуть

Фото: УНИАН. Коллаж: Pro Гроші

В Україні заборонили підвищувати тарифи на тепло для населення. Як мінімум, таке правило діятиме до завершення нового опалювального сезону 2023-2024.

Про це розповів на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні уряд продовжує дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. Нафтогаз буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів", — заявив Шмигаль.

За його словами, дане рішення є частиною комплексних заходів з підготовки до зими.

"Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів. Працюємо солідарно, оперативно, ефективно заради нашої перемоги над ворогом і для добробуту всіх українців", — підкреслив прем'єр.

Водночас представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук зазначив, що зміни до постанови про заборону збільшення тарифів на тепло діятимуть до 15 квітня 2024 року включно.

Імпорт газу до України встановив рекорд

На початку серпня стало відомо, що імпорт природного газу до України суттєво зріс. Було зафіксовано найвище значення з вересня 2020 року.

Повідомлялося, що найбільше газу надходить із таких країн:

  • Словаччини – 21,9 млн куб. м або 57% усього газу;
  • Угорщини – 7,1 млн куб. м газу або 19%;
  • Молдови – 5,2 млн куб. м (14%);
  • Польщі – 4 млн куб. м (10%).

Експерти вважають, що іноземні та українські компанії активізувалися, аби закачати більше газу до "митного складу" українських ПСГ. Загалом з початку 2023 року Україна імпортувала понад 1,8 млрд куб. м природного газу. Це у 2,3 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, в Нафтогазі заявили про нарощення видобутку. За останні пів року вітчизняне Укргазвидобування запустило одразу 13 потужних свердловин, завдяки чому видобуток блакитного палива зріс.

Раніше ми розповідали, про що насамперед потрібно подбати українцям у разі блекауту. Також ми пояснювали, скільки газу вдалось накопичити в сховищах країнам ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.