Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як зменшити платіжки за світло? Одна порада, яка допоможе заощадити сімейний бюджет

Якщо українці будуть дотримуватися лише одного правила вони зможуть не лише заощадити на платіжках, але й допомогти українській енергосистемі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Щоб заощаджувати на комуналці достатньо вимикати прилади за розетки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Влітку збільшили вартість електроенергії, тому українці шукають способи, як можна економити ресурс. І як з'ясувалося, для цього достатньо дотримуватися одного правила, а саме вимикати на ніч прилади, які споживають багато електрики.

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися, які прилади варто вимкнути на ніч із розетки, щоб зменшити суми у платіжках.

Які прилади необхідно вимикати з розетки на ніч

Кабелі для заряджання гаджетів

Звичайно, зручно мати кабелі для зарядки гаджетів, які завжди готові до використання, але їх варто витягувати з розеток, якщо вони не використовуються. Бо, навіть незначне споживання електроенергії всіма цими приладами можуть призвести до великих витрат.

Телевізор

Більшість людей ніколи не вимикають телевізори з розетки. Але даремно, адже навіть у вимкненому стані прилад споживає електроенергію. Тому, коли лягаєте на ніч спати варто телевізор вимкнути не лише пультом, а й із розетки.

Морозильна камера

Морозильні камери є справжніми "пожирачами" електроенергії, особливо якщо вони працюють цілодобово. Щоб зменшити витрати, рекомендується вимикати прилад на ніч.

В тому разі, якщо у вас невелика кількість продуктів, можете використовувати камеру в холодильнику. Якщо ж ви користуєтеся морозильною камерою регулярно, вимикайте її ввечері та вмикайте вранці, тоді продукти не розморозяться, а ви зможете зекономити електроенергію.

Комп'ютер

Настільні комп'ютери, особливо старі моделі, споживають багато електроенергії. Якщо це можливо, замініть настільний комп'ютер на ноутбук, який споживає менше електроенергії та може працювати довше без підключення до електромережі. У разі, коли цей варіант вам не підходить, то вам треба вимикати комп'ютер з розетки на ніч, оскільки навіть у вимкненому стані він споживає електроенергію.

Нагрівач для води

Нагрівач для води є незамінним приладом, але споживає багато електроенергії навіть якщо ви не використовуєте гарячу воду. Тому, щоб заощаджувати ресурс, рекомендується вимикати бойлер, коли він не потрібен, і включати в певні години. Так ви завжди зможете постійно мати гарячу воду та економити на платіжках.

Обігрівач

Незабаром українці стикнуться з першими холодами. І тоді більшість людей почнуть використовувати обігрівачі, адже у деяких будинках вони просто необхідні. Але вони також великі "пожирачі" електроенергії. Тому, щоб не нашкодити своєму гаманцю, не варто залишати обігрівачі увімкненими на ніч.

Хто змушений переплачувати за світло

Деякі українці, зокрема мешканці новобудов, платять за електроенергію більш ніж вдвічі більше, ніж інші споживачі. Причиною цього є застосування комерційного тарифу, який у вересні 2023 року перевищує 6 гривень за кВт-год.

Цей тариф застосовується у випадках, коли будівники не завершили процедуру приєднання до електромереж багатоквартирних будинків, які вже введені в експлуатацію. Тому ці новобудови ще розглядаються як промислові об'єкти, і мешканці мають оплачувати електроенергію за комерційним тарифом.

Раніше ми повідомляли, які тарифи точно не підвищать до кінця війни.Також ми писали про 5 способів, як зробити свою квартиру теплішою без опалення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.