Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як не переплачувати за воду та економити на комуналці – ефективні методи

Платіжки за воду також відбирають вагому частину особистого бюджету поряд з газом та електрикою, при тому що досить легко економити своє споживання

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть економити воду, якщо дослухаються до простих порад

Колаж: Pro Гроші

Обмеження на підвищення комунальних тарифів, яке ввели в Україні на час воєнного стану, не допомагає економити через постійні стрибки цін на продукти харчування, пальне тощо.

Але реалістично економити на споживанні води, про що повідомляє "Фінанс".

Під час опалювального періоду платіжки, що приходять від комунальників, взагалі змушують багатьох українців хапатися за голову. І якщо на теплі взимку особливо не зекономиш, то водні ресурси можна обмежувати у споживані протягом року.

Якщо маєте у квартирі лічильник, можете прослідкувати, на що витрачаєте додаткові літри. Ви здивуєтеся, що часто вода зникає "в нікуди", а платити за неї доводиться. Тож давайте розберемося, що кожен здатен зробити у вирішенні проблеми великої розтрати водного ресурсу.

Серед найбільш дієвих методів – замінити в оселі всі крани, змішувачі та лійки на такі моделі, що містять функцію економії. Далі рекомендуємо перевірити справність сантехніки: протікаючі змішувачі не тільки призводять до накопичування іржі, але й стають причиною великих сум у платіжках.

Старайтеся не мити брудний посуд під проточною водою, адже при цьому витрачається найбільше кубів. Краще наберіть в глибоку ємність потрібну кількість рідини та здійснюйте миття там, а полоскання проводьте уже під краном. А взагалі купіть посудомийну машину, яка уже налаштована на економію води.

Витрати у ванній кімнаті

Під час купання нецілеспрямована трата ресурсу дуже велика. Унітази теж використовують зайву воду, якщо ви, наприклад, позбуваєтеся залишків їжі, викидаючи її туди. Тож привчіть себе і членів сім’ї або готувати визначену кількість продуктів, або підгодовувати залишками дворових тварин.

Є поради, які здаються банальними, проте виявляється, що далеко не всі люди ними послуговуються. Коли чистите зуби, вимикаєте кран? Прослідкуйте за собою і здивуєтеся, що така буденна річ може стати причиною зайвих водних витрат.

Відучіть себе приймати ванну чи душ кожного дня. Насправді, деякі лікарі вважають надмірну гігієну навіть шкідливою. А ще не забудьте покласти в бачок унітазу одну чи кілька заповнених водою пластикових пляшок. Така хитрість витіснить з ємності деякий об’єм води, що зменшить її витрату при натисканні кнопки зливу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям загрожує втрата майна через комунальні борги. Також ми повідомляли, коли розпочнеться опалювальний сезон та які області під загрозою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.