Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалювальний сезон 2022-2023: коли розпочнеться та які області під загрозою

Щоб офіційно розпочати опалювальний сезон, середня температура на вулиці має опуститися до +8° і триматися на такому рівні мінімум три доби підряд

Колаж: Pro Гроші

Опалювальний сезон у 2022 році розпочнеться не всюди, окуповані області під загрозою

Колаж: Pro Гроші

Не за горами початок опалювального сезону, адже вересень майже закінчився, а температура на вулиці не радує любителів сонця. На жаль, не всі регіони України зможуть отримати довгоочікуване тепло у квартири.

Про це повідомляє "Апостроф".

Коли можуть увімкнути опалення

Традиційно, щоб у житлові приміщення пустити тепло, має бути дотримана умова щодо середнього температурного режиму на вулиці. У 2022 році планують почати опалювальний сезон, коли стовпчик термометра опуститься до позначки +8° за Цельсієм, причому він має затриматися на такому рівні три доби поспіль.

Згідно прогнозів синоптиків, зниження температури розпочнеться на початку листопада, приблизно 6-8 числа місяця. Ймовірно, тоді можна очікувати теплих труб. Зауважимо, попередніми рокам мінімальна температура повітря у житлових приміщеннях не могла бути нижчою ніж +20°.

Цьогоріч внесли зміни у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Росії та різкого підвищення вартості газу на світовому ринку. Тепер українці мають задовольнятися мінімальною температурою вдома на рівні +16°.

Через це чимало людей замислюються над придбанням альтернативних джерел тепла, щоб обігріватися власними зусиллями. Зокрема, у багатьох оселях може з’явитися електричний обігрівач, більше комплектів термобілизни, теплого одягу, пухових ковдр тощо. Підвищилися продажі електропростирадл і грілок.

Де опалювальний сезон може не розпочатися

За словами керівника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, чимало населених пунктів регіону сильно пошкодилися через агресію РФ. Найбільше руйнувань у Бучанському, Вишгородському та Броварському районах Київщини, де повністю знесені або частково пошкоджені п’ять тисяч приватних будинків, п’ять шкіл, 127 освітніх і 107 медичних закладів.

Окуповані території взагалі можуть залишитися без тепла через неможливість підключити населені пункти до централізованого постачання. Тож Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська області ризикують зустріти холод і мороз в абсолютно не обігрітих оселях.

Не варто забувати про перешкоди теплопостачання у прифронтові міста і села, де теж зафіксована велика кількість пошкоджених об’єктів інфраструктури.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що тарифи на електроенергію можуть зрости. Також ми повідомляли, що запастися дровами стане простіше.

Більше про новини стосовно опалювального сезону 2022 читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.