Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям продовжують вимикати світло: що робити, аби уникнути цього

Розповідаємо, як українці можуть уникнути відключень електроенергії в домівках

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як уникнути віялових відключень світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри встановлений графік відключення електроенергії, споживачі скаржаться, що іноді світло вимикають зовсім в інші періоди. Буває, що електрики немає понад 4 години, а люди не можуть планувати свій день.

Сайт Pro Гроші розповідає, що потрібно робити, щоб уникнути відключення світла.

Економія – буде вона, буде і світло

Через те, що далеко не всі українці ощадливо споживають електроенергію, її доводиться відключати. Тобто, графік відключення застосовується лише тоді, коли відбувається навантаження в мережах, тому що струму на всіх не вистачає. Щоб цього уникнути, необхідно кожному українцю подбати про економію.

Раціональна поведінка споживача під час складнощів на енергетичному полі – відключення всіх електроприладів, окрім життєвонеобхідних, тому що навіть в неробочому стані, але підключена до мережі, техніка все одно споживає електроенергію. Також це допоможе людям убезпечити техніку від перепадів напруги.

Тож, щоб не було відключень, необхідно скоротити споживання. Чим менше українці використовують струму у період пікового навантаження, тим більше шансів, що відключати частину споживачів не доведеться. Це також стосується закладів громадського харчування, тому що в багатьох містах вони продовжують працювати на повну, навіть у пікові години навантаження.

Заощаджувати електрику потрібно у всьому будинку

Щоб уникнути відключення електроенергії в багатоповерхівках, потрібно, щоб кожен мешканець цього будинку дотримувався правил економії. Якщо прати, то вночі, підзаряжати гаджети заздалегідь, не використовувати світло в усіх кімнатах одночасно, так як й в усьому під'їзді. Мешканці повинні розуміти, що напряму від них залежить відключення світла. Така практика спостерігається в багатьох будинках.

Якщо кожна квартира буде дотримуватись таких простих правил економії, то скоріше за все, такі будинки не будуть відключати від електроенергії. Чим відповідальніше українці поставляться до ощадливого споживання електрики, тим швидше енергетики приведуть до ладу об'єкти інфраструктури, та необхідності економити більше не буде.

Раніше ми розповідали, якими будуть тарифи на електроенергію з 1 листопада. Також ми писали, чи вдасться Україна до імпорту електроенергії з ЄС. Більше про відключення електроенергії читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.