Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи на електроенергію під час війни: якими вони будуть з 1 листопада

У Міненерго пояснили, чи чекати українцям зростання тарифів вже цієї осені

Фото: ЦКС, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Тарифи на електроенергію не зміняться

Фото: ЦКС, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні не підніматимуть тарифи на електроенергію для побутового сектора, хоча переглянути їх мали вже через кілька тижнів.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко у коментарі Інтерфакс-Україна.

Як відомо, наприкінці жовтня закінчується термін дії урядової постанови, якою було продовжено діючі тарифи на електроенергію для населення. Відповідно, з 1 листопада мали встановити нові ціни. Проте Міністерство енергетики працює над продовженням спецзобов'язань щодо забезпечення населення електроенергією, що передбачає збереження чинних тарифів на цей ресурс для населення.

"Для людей нічого не зміниться. Тарифи залишаться незмінними", – заявив Галущенко.

За словами голови Міненерго, зараз уряд працює над тим, щоб продовжити спецзобов'язання щодо забезпечення населення дешевою електроенергією. До кінця поточного місяця рішення буде знайдено, і тарифи, що діють, будуть пролонговані.

Очевидно, нинішні тарифи залишать незмінними, як і газові, принаймні, до завершення опалювального сезону. Отже, для українців і надалі діятимуть такі тарифи на електроенергію:

  • за обсягом споживання до 250 кВт-год на місяць – 1,44 грн;
  • при обсязі споживання понад 250 кВт-год – 1,68 грн.

Як економити на електроенергії

Більшість електроприладів потрібно вимикати на ніч – користі вони не принесуть, але суму в платіжці значно збільшать. Якщо вони підключені через подовжувач, все одно йде витрата електроенергії, тому слід вимикати його з розетки або виймати вилки приладів, які до нього під'єднані.

Найчастіше люди навіть не замислюються, що можна на ніч вимикати такі прилади:

  • бойлер;
  • телевізор;
  • Wi-Fi-роутер;
  • заряджання для телефону;
  • мікрохвильову піч;
  • кавомашину;
  • тостер;
  • електрочайник.

Серед усіх побутових приладів бойлер споживає найбільше електроенергії. Якщо необхідно в сумі платіжки зменшити кількість нулів, потрібно відключати водонагрівач тоді, коли вам не потрібна гаряча вода.

Раніше ми писали, коли може розпочатись опалювальний сезон в Україні. Також ми розповідали, які документи потрібні для нарахування субсидії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.