Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Yasno звернулися до клієнтів з деяких областей — що їм доступно

Пояснює, про що треба знати українцям, які є клієнтами енергетичної компанії Yasno

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Yasno поділилися важливою інформацією з клієнтами з деяких регіонів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці вже відмовилися від паперових рахунків за електроенергію та отримують електронні квитанції в особистому кабінеті. Втім, є й ті, кого досі турбує питання: навіщо взагалі потрібні ті електронні квитанції, адже паперові – набагато зручніше?

Тим часом у компанії Yasno детально пояснили, які ж платіжки є кращими — паперові чи електронні.

Отже, і електронні, і паперові рахунки мають ідентичну інформацію, яка потрібна клієнтам. Але перші квитанції мають декілька переваг. Наприклад:

  • клієнт може самостійно згенерувати електронний рахунок і сплатити його в Особистому кабінеті YASNO, не чекаючи, коли прийде листоноша і принесе паперовий рахунок;
  • є нагода перевіряти, скільки електроенергії було спожито за підсумками конкретного місяця, адже інформація зберігається в Особистому кабінеті;
  • усі оплати через Особистий кабінет зберігаються у розділі "Мої платежі через Інтернет" у pdf-форматі, тому їх можна переглядати у будь-який час та аналізувати свої витрати на електропостачання;
  • можна обрати платіжну систему та сплачувати рахунки без додаткової комісії;
  • якщо робити платіж в Особистому кабінеті, то кошти зараховується миттєво
  • можна самостійно роздрукувати квитанцію про сплату за електроенергію, якщо виникне така потреба.

До того ж перейти на електронні квитанції – це значить допомогти природі, адже так відпадає потреба у папері і, відповідно, стає на одну причину менше для вирубки лісів.

Як перейти на електронну платіжку

Зробити це доволі просто в особистому кабінеті Yasno.

"Для цього на сторінці, що відкривається одразу після входу до кабінету, необхідно натиснути "Обрати електронний рахунок". І вже наступного місяця клієнт отримає електронний рахунок, замість паперового", – розповіли у компанії.

Коли в Україні запровадять графіки відключень світла

Станом на 17 листопада в Україні не запроваджували обмеження у вигляді віялових відключень світла. В Укренерго зазначають, що енергосистема країни працює стабільно та забезпечує током усіх споживачів.

Якщо щось зміниться, то тільки з вини російських окупантів. Так, графіки відключень можуть запровадити у випадку нової хвилі енергетичного терору. Але й тоді усе залежатиме від того, наскільки серйозними будуть пошкодження енергооб'єктів, якщо окупанти таки влучать у ціль.

Які запаси потрібно зробити на випадок відключень світла

Ми вже писали проте, що кожна українська сім'я мала запастися важливими продуктами перед опалювальним сезоном, адже за даними розвідки, окупанти почнуть бити по критичній інфраструктурі саме з настанням холодів.

Так, вдома мають бути:

  • консерви (тушковане м'ясо, рибні консерви, овочеві, бобові). Ці продукти можуть стояти довго;
  • олія різноманітні крупи, макарони;
  • борошно, цукор, сіль;
  • чай, кава;
  • молоко тривалого зберігання (ультрапастеризоване);
  • сухарі, бублик, крекери, хлібці;
  • продукти, багаті на вуглеводи: солодке печиво, цукерки, сухофрукти, халва;
  • мед, згущене молоко;
  • овочі.

Також не варто лінуватися та створити хоча б мінімальні запаси засобів побутової хімії, свічок, сірників, ліхтариків, батарейок та лампочок.

Раніше ми писали, чи довго триватиме заживлення критичної інфраструктури взимку. Також ми пояснювали, наскільки ми тривалими можуть бути відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.