Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тепло без зайвих витрат: 5 простих способів зекономити на опаленні

Зверніть увагу, що лише завдяки кільком порадам ви зможете зберегти свої гроші

Фото: УНІАН

Українці можуть менше платити за тепло

Фото: УНІАН

Попереду українців очікують холоди та чималі платіжки за тепло. А тому вже зараз слід подбати про те, як зменшити на ньому витрати. Насправді це цілком реально лише завдяки кільком правилам.

Про це пише видання Express.

Переставте меблі якомога далі від батарей

Якщо у вас стоять дивани, крісла, столи та інші меблі, стоять закриваючи батарею, то варто розуміти, що у такому випадку вона не буде роздавати багато тепла на кімнату. А це зробить будинок холоднішим.

Переконайтеся, що великі меблі не блокують батареї й радіатори, щоб ваше опалення працювало найбільш ефективно.

Встановіть термостатичні радіаторні клапани

Вони визначатимуть температуру в кімнаті, а потім регулюватиме потік гарячої води в батареї таким чином, щоб у кімнаті було так тепло, як ви хочете.

Такі прилади дозволять вам встановити зовсім різну температуру у кожній кімнаті. Або і взагалі ви зможете опалювати лише кілька кімнат на вибір.

Випустіть повітря із батарей

Якщо у радіаторі утворюються повітряні кишені, тоді він прогрівається не по всій поверхні. Ці кишені перешкоджають циркуляції нагрітої води. Вивільнення затриманого повітря – це простий і безплатний спосіб підвищити ефективність роботи батарей.

Встановіть енергоощадну плівку за батареями

Встановіть радіаторну фольгу, яка направлятиме усе тепло у приміщення, а не буде обігрівати стіни. Це суттєво зменшить втрати тепла в будинку.

Не опалюйте всі кімнати

Цей лайфхак буде корисним для власників будинків, адже вони самостійно можуть вирішувати, яку частину житла вони можуть і хочуть опалювати.

Якщо ви, наприклад, знаєте що однією із кімнат у будинку ви не будете користуватися, то варто там вимкнути батарею та зачинити двері, щоб зупинити циркуляцію холодного повітря в решті будинку. Цей спосіб допоможе вам зекономити чимало грошей.

Що буде зі світлом в Україні

Раніше ми розповідали, що енергетичній системі вдасться пройти зиму спокійно, якщо росіяни не будуть обстрілювати об'єкти енергетичної інфраструктури.

Так, за словами виконавчого гендиректора ДТЕК Дмитра Сахарука, якщо удари будуть, то ППО важливо знищувати ракети та дрони.

"Якщо зараз вивести за дужки ракетні чи дронові обстріли, то в принципі ми маємо пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо обстріли почнуть, то вже будуть питання. Адже неясно, яким чином все це буде відбуватися", – пояснив він.

Зазначається, що блекаут взимку дуже ймовірний у двох українських містах – Київ та Одеса. Також без електроенергії можуть залишитися Запоріжжя, Житомир, Кропивницький та Кременчук.

Ще відключення можливі у прифронтових регіони: Харків, Суми, Чернігів, Херсон, Миколаїв.

Раніше ми писали, коли в Україні запровадять графіки відключення. Також ми писали, у яких регіонах не буде інтернету під час блекаутів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.