Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи на світло для деяких українців зростуть – хто платитиме більше

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вважає, що тарифи переглянуть з 1 квітня цього року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні досі роздумують над тим, якими будуть нові тарифи на світло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні потрібно кардинально змінити підхід до формування тарифів на світло. Так, вартість повинна серйозно зрости для тих споживачів, які споживають багато електроенергії.

Про це розповів експерт у сфері житлово-комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами, насамперед тарифи повинні бути встановлені для тих, хто споживає понад 500 кіловатів на годину та 1 000 кіловатів на годину. Попенко пояснив, що громадяни, які живуть у великих будинках, повинні сплачувати за електроенергію по 3, 4 або 5 гривень за кіловат.

"Але не потрібно забувати, що необхідні окремі умови для тих, хто проживає в будинках з електричним опаленням. У нас цілі міста перейшли на електричне опалення, й такі споживачі не повинні постраждати", – зазначив Олег Попенко.

Якими будуть тарифи на світло після опалювального сезону, який завершиться у перші дні квітня, достеменно невідомо. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вважає, що тарифи переглянуть з 1 квітня цього року, але досі жодних офіційних заяв щодо цього не було.

Де в Україні зникло світло 9 березня

У ніч на 9 березня росіяни влаштували масовану ракетну атаку по українській енергетичній інфраструктурі. Через пошкодження інфраструктури у деяких регіонах ввели обмеження для споживачів електроенергії. А саме:

  • Житомирській;
  • Харківській;
  • Одеській.

Станом на 09:10, за інформацією ДТЕК, енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію на об'єктах, тож у столиці, а також Київській та Дніпропетровській областях скасували обмеження. Залишилася знеструмленою лише частина Одещини.

Що відбувалося зі світлом до обстрілу?

В Укренерго запевняють, що на території країни вже 25 днів не фіксують дефіциту потужності в енергосистемі. ​​Ситуація була стабільно хорошою. Експерти не прогнозували змін, тільки якщо росіяни не влаштують нових ракетних обстрілів.

Збільшення світлового дня, сезонне потепління впливали на поступове зниження споживання електроенергії в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як саме можуть змінитися тарифи на світло в Україні. Також ми писали, куди поцілили російські окупанти в ході ракетних обстрілів у четвер, 9 березня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.