Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб лічильник "не мотав": як зменшити рахунки за електрику

Розповідаємо, яких простих правил варто дотримуватися, щоб сума в платіжках за світло стала меншою

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як додатково заощадити на електроенергії та зберегти сімейний бюджет

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Доволі часто споживачі отримують платіжки, в яких бачать велику суму за спожиту електроенергію. Якщо ви платити багато не готові, варто переглянути деякі свої звички, щоб зменшити споживання світла.

Про те, як можна заощадити, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Спершу треба виконати аудит електрики в домі та впевнитись, що всі розетки та прилади працюють справно. Якщо буде виявлено проблеми, краще провести ремонтні роботи, це сприятиме зменшенню кількості спожитої електроенергії.

Замініть звичайні лампи розжарювання на світлодіодні, вони не тільки довговічні, але й споживають на 90% менше електроенергії.

Яка техніка потребує найбільше електроенергії

Серед побутової техніки саме посудомийна та пральна машинки споживають найбільше електроенергії. Тому бажано зменшити кількість сеансів прання, для економії краще запускати пральну машину повністю заповненою. Також варто використовувати режим, при якому температура води, яка споживається, буде мінімальна, адже майже 90% електроенергії, яку використовує машина, йде на її підігрів.

Багато хто залишає свої комп’ютери, телевізори, зарядні пристрої та інші електричні прилади під’єднаними до мережі навіть тоді, коли не використовує їх. Все тому, що мало людей задумуються над тим, що електричні прилади споживають електричний струм навіть в режимі очікування, хоч і в меншій кількості. Тож для того, щоб економити світло, радимо вимикати усі прилади з розеток на ніч, а не залишати їх у режимі очікування весь час.

Більшість вже знає, що для використання меншої кількості енергії холодильник бажано відкривати якомога рідше. Щоб заощадити додатково, заповніть морозильну камеру і сам холодильник продуктами. Вони діятимуть як ізоляція та скоротять кількість часу, який холодильник повинен працювати, щоб підтримувати встановлену температуру.

Раніше ми писали, як передати показники за світло у жовтні, а також як зберегти продукти без електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.