Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як передати показники за світло у жовтні – детальна інструкція

Розповідаємо, які є способи подачі показників лічильників електроенергії, та який краще обрати українцям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Споживачі електроенергії повинні самостійно знімати показники

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Показники лічильника світла потрібно подавати за два дні до кінця місяця або протягом перших двох днів на початку місяця. Це робиться для того, щоб сплачувати за фактично спожиту електроенергію.

Про те, як подати показники швидко та зручно, розповідає редакція Pro Гроші.

Як передати показники лічильника світла YASNO

Передати показники лічильника можна через офіційний сайт YASNO. Для цього потрібно бути зареєстрованим користувачем, та мати особистий кабінет на сайті. На головній сторінці сайту треба натиснути "Передати показники" та заповнити всю необхідну інформацію.

Як передати показники світла ДТЕК

Споживачі електроенергії повинні самостійно знімати показники за світло та передавати дані до операторів систем розподілу (ОСР). Є декілька способів надати таку інформацію. Це можна зробити в особистому кабінеті на сайті ОСР, зателефонувавши оператору до кол-центру або написавши до ОСР через чат-боти у популярних месенджерах (Viber, Telegram, Facebook Massenger).

Як передати показники лічильника світла без реєстрації у Viber

Швидким та зручним способом передати інформацію про спожиту електроенергію – є Viber. Для цього треба зайти у Viber-бот YASNO-Online. Там у головному меню потрібно обрати пункт – "Передати показники", та далі слідувати підказкам бота.

Як передати показники лічильника світла у Telegram

Telegram – один із найбільш розповсюджених месенджерів серед українців. Він не лише зручний для спілкування, він також може допомогти надати дані про спожиту електроенергію у відповідну установу. Для цього необхідно перейти у Telegram-бот 7104ua, у головному меню обрати пункт "Показники", вибрати лічильник, за яким ви хочете внести показники, та заповнити відповідні дані.

Як передати показники за електроенергію за номером телефону

Щоб передати показники лічильника електроенергії, треба подзвонити на відповідний номер вашого мобільного оператора (056/067/050/093) 770-11-55. У голосовому меню потрібно вибрати автоматичний сервіс передачі показники лічильника. Слідуючи підказкам голосового помічника надайте інформацію про свій особовий рахунок, а потім — введіть показники лічильника.

Потрібно бути уважним при використанні одного із наведених методів, та подавати коректні дані. Тому що оператор системи розрахунку приймає від споживача дані показників з лічильника та враховує їх під час визначення обсягу спожитого світла за календарний місяць. Враховуйте, що працівник ОСР може здійснити контрольний огляд лічильника електроенергії в будь-який час, щоб перевірити правильність фактичних показань.

Раніше ми також розповіли, чи відключатимуть світло зимою, на думку Укренерго, та про те, яких 10 кроків дотримуватись для зменшення рахунків за світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.