Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Блекаут 2023 – як зберегти продукти без електроенергії

Необхідно дотримуватися цих порад, аби мінімізувати втрати й зберегти якість продуктів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Людям варто подбати про продукти

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці готуються до можливих відключень світла у майбутньому опалювальному сезоні. Люди закуповують усі необхідні речі та роблять запаси продуктів. Однак важливо памʼятати, що деякі з них без холодильника, а отже і без електроенергії, можуть досить швидко зіпсуватися.

Чат-бот GPT дає поради про те, як продовжити життя продуктів без світла.

Варто дотримуватися кількох лайфхаків, а саме:

  • використовуйте термосумку, адже вона може допомогти зберегти температуру продуктів на час відключень;
  • відкривайте дверцята холодильника лише за потреби. Кожен раз, коли ви відчиняєте їх, тепло повітря потрапляє всередину і підвищує температуру. Це і може призвести до швидкого розморожування або псування продуктів;
  • сортуйте продукти. Розділіть їх на ті, які потребують холодильника, і на ті, які можна зберігати при кімнатній температурі. Так ви зможете мінімізувати відкриття дверцят холодильника і швидше відновити його температуру після відключення світла;
  • використовуйте лід. Поставте його всередину холодильну, аби він зберігав низьку температуру;
  • першими використовуйте продукти, які швидко псуються. Наприклад, молоко, свіжі овочі й фрукти. Це допоможе уникнути їхнього непридатного стану після тривалого відключення світла;
  • перевіряйте температуру. Після відновлення електропостачання перевірте температуру у вашому холодильнику та морозильнику. Якщо вона підвищилася значно, то перевірте стан продуктів. Не споживайте ті, які мають сумнівний запах або вигляд, оскільки вони можуть бути небезпечні для здоров'я.

Збереження продуктів під час відключення світла важливе для вашого комфорту і безпеки. Дотримуйтеся цих порад, щоб мінімізувати втрати й зберегти якість продуктів.

Скільки можуть тривати відключення світла

Раніше вже народний депутат України, член комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрій Камельчук висловив думку, що все залежатиме від роботи системи повітряної безпеки й того, як вона справлятиметься з "шахедами".

Наразі всі працівники енергетичних об'єктів проходили навчання, як діяти в критичних ситуаціях. Саме тому, нардеп запевняє, що все відпрацьовано так, аби у разі обстрілів відключення світла були недовготривалими.

А от у коментарі сайту Pro Гроші голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко заявив, що цього року люди можуть залишатися без світла на 8, 10 та навіть 12 годин поспіль. Щодо графіків, то вони вже створені в кожній області станом на 1 жовтня 2023 року, але використовуватимуть їх лише в критичних випадках.

Нагадаємо, що ми вже розповідали про те, як підготуватися до довготривалих відключень світла. Також ми писали, яким містам найбільше загрожує блекаут взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.