Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економія електроенергії: 10 кроків до зменшення рахунків за світло

Заощадження електроенергії допоможе вам стати свідомими споживачами

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть економити на світлі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Інколи можна отримати платіжку за комунальні послуги з досить неочікуваною сумою. І саме у таких випадках люди згадують про різні способи економії. Однак іноді варто використовувати їх заздалегідь, аби не витрачати чималу суму на світло, газ чи воду.

Сайт Pro Гроші розповідає, що робити, аби платити менше за електроенергію.

Вимкніть світло і прилади, коли вони не використовуються. Це найпростіший спосіб заощадити електроенергію. Вимикайте світло в кімнатах, де вас немає, і вимикайте прилади, такі як телевізори, комп'ютери й кондиціонери, коли ви їх не використовуєте.

Встановіть LED-лампи. LED-лампи споживають значно менше електроенергії, ніж традиційні лампи, й мають довший термін служби.

Регулюйте температуру в приміщенні. Зменшення температури взимку і підвищення влітку може значно зекономити електроенергію. Встановіть програмований термостат, щоб автоматично керувати температурою.

Утеплюйте будівлю. Добре ізольований будинок утримує тепло взимку і прохолоду влітку, що допомагає заощадити електроенергію. Розгляньте можливість утеплення стін, даху і підлоги.

Вимикайте не використовувані прилади. Завжди вимикайте комп'ютери, телевізори, зарядні пристрої та інші прилади, коли ви не використовуєте їх. Багато приладів у режимі очікування все ще споживають електроенергію.

Використовуйте енергоефективні прилади. Купуйте прилади з ENERGY STAR або аналогічною енергоефективною маркою. Вони споживають менше електроенергії.

Пральну і посудомийну машини використовуйте з розумом. Заповнюйте їх на максимум, щоб максимально використовувати їх потужність, і вмикайте цілеспрямовані режими, такі як "економ" або "холодне прання".

Використовуйте сонячну енергію. Якщо це можливо, розгляньте можливість встановлення сонячних панелей на даху, щоб генерувати власну електроенергію.

Перегляньте ваш тариф і постачальника електроенергії. Порівняйте тарифи та послуги різних постачальників, щоб знайти оптимальний варіант для економії.

Ізольовані штори й штори. Ізольовані штори можуть допомогти зберегти тепло взимку і відбити тепло влітку, зменшуючи потребу в обігріві й охолодженні.

Хто може не платити за комуналку під час війни

Ми вже розповідали, що українці, які понад 30 днів не жили у своїх квартирах чи будинках, мають право не сплачувати за комунальні послуги. Таким споживачам постачальник послуг може зробити перерахунок, й тоді оплату за комуналку спишуть або встановлять переплату.

Раніше ми писали про те, як дізнатися борги за комуналку за конкретною адресою. Також ми розповідали, що у Кабміні натякнули, коли знову переглянуть тарифи на світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.