Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через проблеми з опаленням в Києві продовжать канікули в школах – нові дати

Столичним вчителям дозволять на час тривалих канікул піти в оплачувану відпустку

Колаж: Pro Гроші

Столичним школярам продовжать канікули

Колаж: Pro Гроші

Мер Києва Віталій Кличко попередив, що через складний опалювальний сезон столичним школярам продовжать канікули.

Про це він написав у Telegram.

За його словами, зимові канікули в столичних школах розпочнуться за графіком – з 26 грудня 2022 року. Однак триватимуть вони цілий місяць – до 27 січня 2023 року.

"У цей час школи опалюватимуть в мінімальному режимі для підтримки системи опалення. Вчителі, за бажанням, можуть піти на час канікул в оплачувану відпустку", – пояснив Кличко.

За його словами, у випадку надзвичайної ситуації в місті частина шкіл буде використовуватись для роботи пунктів обігріву.

Окрім довгих зимових канікул, школярам потрібно готуватися ще й до того, що навчальний рік триватиме триватиме довше – до 1 липня 2023 року.

Кличко попередив про можливість евакуації

Мер Києва на початку листопада звернувся до жителів столиці і закликав їх бути готовими до повного знеструмлення міста на тривалий час. А також порадив розглянути можливість виїхати із столиці на зиму.

"Звертаюся до людей – на поганий сценарій, якщо у нас світла і водопостачання не буде, прорахувати, якщо у вас є родичі й знайомі в передмісті Києва, де є окреме водопостачання, пічка, тепло, щоб тимчасово там перебувати – будь ласка, домовтеся на випадок поганого сценарію, щоб ви могли провести деякий час у своїх друзів чи знайомих", – закликав Кличко.

Кличко зауважив, що столична влада зараз обговорює різні сценарії. Один із найгірших – блекаут в зимовий період.

Водночас, мер наголосив, що приводів для паніки немає. За його словами, КМДА готується до складної зими наступним чином:

  • закупили, залучили від іноземних партнерів і продовжують закуповувати генератори;
  • закуповують теплові пушки;
  • облаштовують теплопункти;
  • убезпечують об‘єкти критичної інфраструктури.

Максимальна економія електроенергії перед Новим роком

Через скрутне енергетичне становище, яке спричинила Росія, від українців вимагається тотальна економія електроенергії. Так, Оперативний штаб ради оборони Київської області ухвалив рішення про заборону використання гірлянд та світлових декорацій по всій області.

Насамперед заборона вмикати гірлянди стосується:

  • комерційної власності;
  • комунальної власності;
  • державної власності.

Окрема дискусія присвячена святкуванню Нового року в столиці. Мер Києва Віталій Кличко каже, що влада схиляється до того, щоб святкова ялинка у центрі столиці все ж була.

Президент компанії Folk Ukraine, яка з року в рік займається встановленням новорічної ялинки у Києві, Ігор Добруцький у коментарі виданню Realist.Online підтвердив, що святкове дерево таки встановлять. Воно буде оформлене в синьо-жовтій кольоровій гамі, а замість зірки на ньому має бути тризуб.

Раніше ми писали, що киян закликали зробити важливу покупку через відключення світла. Також ми пояснювали, коли на киян чекають відключення світла на 10-12 годин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.